Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Kedves MoparMan aki meg akarta érteni a hasonlatot az megértette aki meg kötözködni akar az meg úgyis talál okot.
De aki épített már egy átfolyós lézer csövet hozzám hasonlóan ami működött is attól még el is fogadnám a kioktatást.
Viszont ez nem kioktatás csak az élő fába...

svejk

Pali-Lazi páros! :)

Csak egyet mondjatok meg nekem végszóra, hogy a kínai "D" keresztmetszetű -egyik oldala domború, a másik sík- lencsének melyik a belépő oldala.
Egy-egy szót, -domború vagy sík- kérek mindegyikőtöktől.. persze más is társulhat. :)

000000000

A fókusz lencse sima oldala a belépő oldal MINDIG !

PSoft

Szerintem, a sík.

svejk

Rögtön sírva fakadok[#falbav].
Akkor Lazi [#t169p10117#] ábrája és Takidekor  [#t169p10122#] amcsi linkje már megint átbaszás?

000000000

Az II-VI CO2 lézer lencséket tükrüket gyártó oldalán nézelődj inkább.

4ybj8h3c8

Lehet egy szóval is válaszolni, de abba nem fér bele, hogy más a sugár leképzése ha forgatod a lencsét.
Leírtam, az optikát megbas...ni nem lehet, de mint látható van aki megpróbálja és kiakad ha szembesítem a valósággal.

t4fs3a8s

Kedves Pál remélem te is megnézted ,hogy mindig a domború oldal a lézer forrás felé néző része!

4ybj8h3c8

Ciki.

Rézgőzlézer megfelel? Építettem.
Argon lézer megfelel? Építettem.
40 mW-os HeNe javításának csak úgy szórakozásból most állok neki, lehet, hogy macerás lesz, vagy tíz éve nem volt bekapcsolva.
1 mW-os HeNe táp építése?
5 W-os Argon táp...
Kint a disznóolban áll egy kevert 4 wattos, egy Argon és egy Krypton cső.

Most egy CO van folyamatban, ha kész felrakom a fotókat.

Ez se jött be, de kellemetlen.

000000000

Csak, hogy lássátok mit is csinál az a kütyü

svejk

Hűű...2-2 az eddigi állás, most kezd izgalmas lenni!

Lehet a végén még kiderül tök mindegy hogy van bent az a nyamvadt lencse? :)

000000000

HeNe javítás, csak már 10 éve túl vagyok rajta [#papakacsint]

4ybj8h3c8

Nálad ez már láthatóan a pöcsméregetésről szól.
Egészségedre, ha ez téged megnyugtat, ha nem gond én kimaradok a beteges játékodból.

t4fs3a8s

Ha megnézed az általad feltett képen az utolsó lencse domború oldala a lézer belépő oldala!

Rabb Ferenc

Lehet, hogy ezért...