Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

nffab2gnr

Szia kezdő v...!
Van a motoroknak pontos tipusa,hogy megnézhessem az adatlapját? Esetleg érdekelne.
Üdv: Tibor

000000000

Max. 10k es nem kell kuplung.

000000000

Szia!

A motor típusa NEMA 23SM056-028-8W-xx.xx-1.3
Üdv.:Kezdő versenyző

000000000

Helló!

Minimum ár 12.000 Ft. Kuplung nélkül.
Már így is féláron megkapod.

000000000

7.100,- Ft (netto) egy 1.3Nm-es a klavio-nal (vadonat uj - ettol fuggetlenul elhiszem, hogy keves uzemorasak). Szoval 10k meg mindig az ajanlatom.

bmejdz9nu

Lehet licitálni is?  
Ha lenne kép a motorról - szerintem - lehet, hogy jobban "eladná" magát...
Pl. mekkora a súlya... mert ez sokat elárul...

000000000

Lehet licitálni?
Természetesen igen!

Típus: 23SM056-028-8W-xx.xx-1.3
Nyomaték: 1.3 Nm
Névleges áram: 1.4 A
Tekercs ellenállás: 1.4 Ohm
Alap feszültség: 1.96 V
Induktivitás: 2.5 mH
Kivezetések száma: 8
Hossz: 56 mm
Tengelyvégek: F10 vagy F10+F10
Súly: 0.71 kg vagy 0.72 kg.

A képet itt is meg lehet találni az oldalon.
A motorok nem mentek 10 percet sem. De nekem gyengék.

3vv2btrhv

http://www.ams2000.com/motion_control_products_copy(1).html#Power%20Drivers" TARGET=_fnew>encoderes léptetö motor vézérlö
Na mit kapok , hogy megtaláltam ??
Tibor

bmejdz9nu

Keresek olyan felhasználót aki bármilyen(!) vezérlővel max. 50V-ról egy Nema34-es motorral el tudott érni 300-as percenkénti fordulatszámot. (Nem nema23 méret! azzal nem gond... akár a duplája sem...)
Ma sok gyakorlott CNC építőt felhívtam, de a problámára ők is csak most jöttek rá... vagy még nem használtak Nema34-es motorokat.

Robika37

Hali Péter!
Nékem a 6,4Nm moci megy 1200mmm/min 4-es emelkedésű orsóval.....
Miért?
De én kezdő vagyok ebben a műfajban, ugy hogy okosítsatok ki.
Üdv ! Robika

bmejdz9nu

Tehát 300 fordulat/perc... és megy...
Mekkora tápfesz?

Kristály Árpád

Robika37!
Ha nem titok milyen a vezérlő?
Hallihó!

bmejdz9nu

Szerintem ez másodlagos... csodák nincsenek... vagy vannak? Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy bipolárisan vagy unipolárisan megy...?
Nekem 200f/p-nél vége... ez a gondom... egyenlőre...

000000000

Péter!
Ha nem jó paraméterekkel rendelkezik a STEP
motorod, tök mindegy mivel hajtod.
Ez is olyan téma, mint a DC kefés motor
(mennyire szervo jellegű?).
Egyébként a step motoroktól a legjobbaktól se
várjál csodát, egy ilyen nagy nyomatékúnál meg
pláne (nagy a forgórész tehetetlensége, ez eleve halálra ítéli kicsit nagyobb fordulatokon).

Robika37

24V, unipol. féllépés, vezérlő OFF-os (dubble) persze erő mint a nagymálnában. Gyorsjárati sebesség , faeszterga Z tengely ha 0,2 belül szór a méret az itt nem téma. Csiszolópapír többet lehoz.  
Hát megy....
Okosítást kérek ! Mint már régebben említtem, inkább balos kétbekezdésű anyát esztergálok mint az elektronika.....
További szép estét!     Robika