Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Erről van fent videóm is valahol, meg kell keresni...

Motoros

6000 fordulat/perc?? jól értem? A köszörűgépem fortunája is csak 5000-t tud.

bmejdz9nu

Minden megy.... Persze a Nema34 lomha... de nem annyira...

A probléma ami volt: (én hüll..) persze, ha nem így lett volna... bu..a maradok...

Ez a motor vezérlő ill. az elosztó (segédtáp, relék stb...) egysége...kimondottan WinPC-NC-hez készült...
Gyári összekötő kábel is volt hozzá... De én kezdésnek azonnal kettévágtam, mindkét végét az összekötőnek próbapanelra tettem....
Mert több vezérlőt és több motort is eleve tesztelni akartam...
Megkerestem a GND-STEP-DIR hármast... az X-re...

Csakhogy az LPT17-esen kijön egy olyan jel: job works... és ez be volt kötve... ezzel van szabályozva a motor pihentetés... tehát a motor áram le volt korlátozva...
De ilyen megoldásról még nem is halottam... Na WinPC-NC... ezért sincs még topikja... most megismerem...azaz kiismerem...
Persze a vezérlőn, ezt át lehet kapcsolni automataára is... ha nincs ez a jel...
Ez jobb megoldás pihentetésre?

[#falbav]

000000000

Teljesen jól!
Közben a videót a File tárban meg is találtam, de valamiért csonkoilódott a file!!!
Ép videó a P2A leírásánál van, de azon sajnos csak egy NEMA23 (?), 2.5Nm-es motor látható 4320 f/min-el:
http://www.hobbycnc.hu/CNC/Profi2/Profi2A/P2A.wmv" TARGET=_fnew>bipoláris motor 4320 f/min-el, üresen, 40V-ról

000000000

Pedig ezt MINDEN vezérlő szoft is ismeri (Machx, KCam4, TCNC, stb.)! Nem épp újdonság!
Az automata szerintem jobb (a Vezérlő tudja, hogy mikor milyen gerjesztés kell és nem kell plusz biteket ilyesmira pazarolni)!

bmejdz9nu

most 40V-on... a 30kg-os asztalt elég biztosan mozgatja 3300mm/perc... ha rajt ülök akkor is...

bmejdz9nu

Nade engem ez jól leszív...ott... "Ha én is Mach-os lennék"...
Nade "sosejövökrá" ha nem kötöm be a H1-et...
H1 elsőre:  
Sajnos különböző motorokkal nehéz összehasonlítani... a vezérlőket... ma folytatom... A H1 Nema34 unipoláris motorokkal határozattabban  gyorsabbnak néz ki...
Vagy a vezérlő jó :), vagy a motorok... vagy az Unipoláris vezérlési elv... nade még nem mondok véleményt... mindent kétszer megnézek... és figyelembe veszek... teljesen "másként" működnek ill. viselkednek... nehéz hasonlítani... erőt még nem is teszteltem...

bmejdz9nu

Ugyanilyen videó H1 és Nema34-es motoros változatban nincs? Esetleg Nema23-al...

000000000

Biztos van, csak nem biztos, hogy megtalálom...[#confused]

000000000

Sajnos nem találok feltöltve sehol. Talán otthon az arhívumban...

000000000

Egy 6A-es b..nagy motorral készíthetek majd videót (unipoláris), de persze csak 4.7A-el hajtva (H1)!
Ez jóval nagyobb egy NEMA34-től (2×)!

bmejdz9nu

Pedíg jó lenne... furcsa dolgokat is tapasztalok vele... De ezt a másik topikban kellene? Az időzítés amit mondtál... fontos infó volt!

000000000

Miért, szerinted a műszaki infókat csak vicből írom?![#vigyor2]

bmejdz9nu

Nem... csak nem is gondoltam volna... 0uS-ra volt állítva... ha úgy hagyom treljesen nem megy... de hogyis ment ez a német vezérlő ouS-al? Szkópon nézve tényleg tű imp. volt... alíg bírtam szinkronizálni a szkópot...

000000000

A P2A már menne "0uS"-el (ami ezek szerint mégsem 0...
A H1-nek min 18uS-kell!