Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Szia  
Igazad van !  
kelene egy korekt összehasonlitás ár oldálárol nézve !!  
Tibor

2f428kduf

Tisztelt Uraim  A 4-töl eltelt idő a studirozással telt, Ennek eredménye: egy impulzus adó (40106 alapon) és egy kis freki-mérő. Ezzel a kütyüvel zaklathattam az L297-2x L6203 végfokot. A zaklatás vége az lett, hogy bebizonyosodott, az Ic-k füstel mennek, mert miután kijött belőle (mármint a füst) nem ment tovább. Már előtte is sántított: nem volt a két 6203-as szimetrikus, sántított. Most már nem. Másik végfok ki: zaklatás, minden megy. De     !! Több motorral próbálkoztam, kisebbel nagyobbal, mindegyik 200 lépésford, mindegyiknél jelentkezett egy dolog: alacsony frekin, 200 Hz alatt, egy bizonyos tartományban a motorok nem forogtak, hanem morgolódva, akadozva ide oda mocorgott, Pl Sanyo-Denki tip:103H7126-1941 motor ezt mutatta: 132 Hz forog, 136-152 Hz- akadozik, 156 Hz-től 4200-ig simán fut. Más motorok, hasonlóan alacsony frekin, de máshol akadoznak. Ha a motor-áramot állítottam, kicsit odébb (néhány Hz) ujfent ugyanez. A használni kivánt progi-PCNC tud olyat, hogy 0-tól futtatja fel a frekit, de ha átmegy ezen a sávon, biztos a lépéshiba. MI lehet a megoldás. A véfok rémes elektromos zajokat kelt, még a közvetlenűl rajta lévő 10000mikros kondi ellenére is, a bejövő áram is olyan "szőrös" mint a mérges macska ferka

svejk

A motoroknak ott van a rezonancia frekijük.
Féllépésesben nem annyira jelentkezik.
Megfelelő nyák-topológia.  
referencia fesz .szűrés.
illetve az L297 áramérzékelő lábaihoz RC-tag ,de csak módjával!!

4mjnxdwuu

Hali. próbáld ki, hogy kézzel kicsit rányomsz a tengelyre és nem fog rágatózni!!!!!!!!!  
Ha nem spéci golyós orsót hajtasz vele, kis mozgatott tömeggel nem lesz probléma.

2f428kduf

Barátaim az Urban (Svejk és Trappista)
   Valóban, ha egy kicsit fékeztem ujjal, a motor simán forgott. Az L297 V-ref lábain már láttam egy kis szűrő tagot: 4-5 Kohm és 200pF. Sajnos ezt csak az ujabb végfokban tudom használni, emezek már készek.  

Szalai György

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=21602593" border=0>
Szerbusztok!
Látott már valaki olyat, hogy léptetőmotoron lendkerék legyen?
Ez meg mire lehet jó?
Felesleges terhet cipelni gyárilag.
Alacsony fordulaton úgyis kicsi a lendület, magasat meg nem tud a motor.
A fordulatszám stabilan tartására sem ez a jó módszer egy elektrónikusan vezérelt motor esetében. Vagy igen?
Mi a véleményetek?

Szalai György

bmejdz9nu

Szerintem valami kiüregelt tekerő lehet...
http://img.vatera.hu/photos/221928/big/small_1e8b217a0.jpg

http://img.vatera.hu/photos/221928/big/small_1e8b217a0.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Én mindíg így linkelek képet:
Jobb egérgomb - tulajdoságok - cím - Ctr+C (vágólap) - új ablak nyitása - Ctr+V - megnyítom a böngészőben kontroll céljából...
Aztán a fórumba bele... ez már csak 5 mp nekem...
(Hátha "hotlink tiltás van a szerveren...)

... és ha a dumát megírtam a "mehet" gomb előtt szintén vágólapra teszem mert néha elugrik... és így nem volt hiábavaló az irogatás...

Szalai György

Köszi, legközelebb újra próbálom.
Pedig én is vágólapon keresztül másoltam ide.
De ez mentegetőzés.

2f428kduf

Hajszoltam a gyorsabb fordulatot, két végfokom bánja, kijött belőlük a büvös füst. Az a kérdésem mindenkihez!! Mekkora fordulatot várhatok a motoroktól, A motorok:a kicsik:KP4M2.203(5v,150 mA), a nagyobbak:Sanyo Denki103H6701,*7126 1941, *7124. 1.2-2.6 és2.7 Amper. ugy 300f/perc-ig tudtam kergetni őket. Keveslem. Várhatok többet, vagy ennyi.

000000000

Csak összehasonlítás képp, a H1 25×-ös tuninggal, terheletlen motorral már ment 10E 1/min felett is !!!

2f428kduf

Meguntam a bűvös füst termelését, és figyelembevéve az uj végfokok anyagárát, a ráfordított időt, ugy vélem olcsóbb, ha veszek egy H1Pcb vezérlőt (121 számut), de nem sikerült a dolog, hiába kattintgattam a megrendelés ablakre. Hogy kell???

000000000

István írta a 25X tuninkot terheletlenül, csak motort tipust sajnos nem írt!!!!!....és még sok mindent nem.....
Te milyen tápfesszel dolgoztál? A motorok ármfelvételével mizújs???? Ha valami füstöl ott enyhén tulterhelés lehetséges, nem??? Vagy???
Üdv balkari