Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Nekem is van vagy 6db....
Ugyan ez.....

000000000

Szerinted nnak mi értelme lenne? Nem egyszerübb simán bekapcsolni (persze szimetrikus PWM-el)!
Ha rángatod akkor remeg!

4mjnxdwuu

"Ha rángatod akkor remeg!"  
Szerintem alapvetően külömböznek az elméleteink. /Műhelytitok de pl használtam olyan saját vezérlőt ami az egyik lépésből a másikba úgy állt át, hogy 10 ütemből az egyiket egyre többször a másikat egyre kevesebbszer kapcsolta be, ( + még az időkkel is játszott ) Ja rezonancia csökkentésre használtam.  
Gönyörűen átkúszott az egyik lépésről a másikra,  És a H1 szerű vezérlőm is így tudott negyed lépést, a 8-ad már nem volt ok, lassú a pic, illetve nagyok a mociaim induktivitásai.

ybm4ifb

Szoval..ha már megvan ez a 3db  5fázisu motorom (amikrül csupa jót olvastam)szeretném is használni öket..kerül-amibe kerül..
Tudna hozzá valaki vezérlőt készíteni??

000000000

Ezen már régen én is agyaltam, de féltem, hogy a PWM moduláció bekavar és a PIC túl lassú lesz a nagyobb sebességek eléréséhez.

Szalai György

Egy ilyen hobby ötfázisú vezérlőre én is vevő volnék, ha tudna vagy 10A fázisáramot. Ennyi kell a motoromnak. (Vagy eladnám a mocit.) A 0,72 fok lépésszögnél szerintetek, kell még a féllépéses üzemmód?

000000000

Kell!
3D- marásnál

svejk

Sziasztok!
Szalai, Stojka egyforma a motorjaitok?
Mennyi van? Mit kértek értük?
Írjatok már magánba légyszi.

Szalai György

Nekem csak egy darab ötfázisú szörnyetegem van, az is véletlen. Nem tudtam akkor még, hogy milyen motor ez, de az encodere miatt semmiképp sem hagyhattam ott. Képeket találsz róla a filetár képek bergerlahr alatt. A cserebere rovatban is van róla infó valahol a multban.

000000000

Ha már így készleten vannak, had szabadjon kérnem a 6.4Nm-esekehez egy PWM töltetet (profi1-hez)! Megoldható, ugye? (:

000000000

Most nincs készleten, csak megrendelésre jönnek (ami volt már elvitték)![#nemtudom]

000000000

[#felkialtas]Végkiárúsítás miatt, a bontott léptetőmotorokat min. 3db vásárlása esetén 1000 Ft/db áron lehet most megrendelni! Amíg a készlettart!
Nem lesz folytatása!

Egyújabbgépépítő

A képek alatt található darabszámok aktuálisak? Milyen nyomatékkal rendelkeznek (csak közelítőleg)

000000000

Üdv. Egy hozzáértőtől szeretném kérdezni, ha a léptetőmotor adatai:U 40 volt I 1.6A  R 3.5(BERGER LAHR 268/50 L8A) , 3DB. Akkor ehhez mekkora tápegységet érdemes építeni?

s5f8tmfv3

A P1 paneleket és PIC-eket nem akarod kipucolni a fiókból? [#papakacsint]