Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

ybm4ifb

Sziasztok

Kérdésem lenne ,5 fázisu léptető motorom van 3db mivel tudnám öket vezérelni??? és ha van rá vezérlő,az mibe kerülne?

Segítsetek!!

Üdv:stojka

ybm4ifb

A tipusa VEXTA   A3530-9215  5 kivezetése van.

Érdekel valakít vákum szivattyu??

000000000

Az 5 kivezetéses szerintem nem 5 fázisú (ahhoz minimum 6 kivezetés kellene)! Az 5 kivezetéses szerintem sima 2 fázisú, unipoláris motor, ezért pl. a H1 is jó hozzá! Olvasd át a Léptetőmotorokat v. a H1 leírását (benne van az 5 kivezetéses motorok is)!

000000000

látom az elözö kérdésem nem nyerte el a teccéseteket :(

nem baj van másik:

Hogy tudnám azt kiszámolni hogy az én gépemhez milyen minimális nyomatéku motor kellene ahhoz hogy viszoylag jo gyorsulása is legyen a masinának?

000000000

Kedves Gergő!
Légyszives olvasd végig ezt fejezetet és a mechanikai ötletekek az elejétől kezdve!
Le van írva, ötletekkel fűszerezve.
Üdv balkari

000000000

Még valami, kicsit konkrétabb dolog jutott eszembe.
Adott a mechanikád - ennek van tömege, súrlódási tényezője, tehetsz rá áttételt és ebből számolgathatsz, egy kis fizika és mechanikai képletek alkalmazásával. Szerintem keress egy olyan segítőt pl.(Tibor45) akinek szakmája, és hajlandó is segíteni. De konkrét dolgokra és számokra, lesz szüksége. A feltett kérdésed nagyon általános és ezáltal igen bonyolult! Szerintem.
Üdv balkari

Szalai György

Stojkának
Az ötfázisú motor ezt a fórumot eddig nem hozta lázba, én próbálkoztam vele, semmi reakció. Agyhalált színleltek. Azért ezt nézd meg, ha már ideraktam, hátha így nem volt hiába.
Filetár/képek/berger1-6jpg

000000000

Sziasztok!
A 2-től eltérő, akárhány fázisú
motorokkal kapcsolatosan fórumon kívül
szívesen segítek bárkinek, sajnos elméleti
probléma, amire persze van gyakorlati megoldás,
de egyesek óhaja miatt az elméletet minél
inkább mellőzni kell, így inkább nem írnék
semmit.

ybm4ifb

Szevasztok
a File Tárba felraktam képeket,ha lennétek szivessek ránézni...
Az encodert elcserélném valamíre..2db van belőle.
A motorra meg mondjátok meg hány fázisu!
Köszi a segítséget.
stojka

Ui:A 001-est kérném törölni,véletlen került fel..vákum szivattyu adattábla.

000000000

Rá vam írva 5!!!!!

ybm4ifb

Szevasz

Oké-oké...csakhogy 5 kivezetése van...

000000000

az nem baj.
majd szétnézek és megprobálok valami bekötési rajzot küldeni.

ybm4ifb

000000000

Ötfázisú motornak pont elég öt kivezetés. Max tíz lehet, de akkor Neked kellene összekötözgetni. http://nw.elektro.uni-miskolc.hu/~madai/elvil/O55.pdf" TARGET=_fnew>ITT egy pár mondat elmélet.
Más: légyszi' írj magánban néhány mondatot a vákuumszivattyúról. Ennek az adattáblája látható a File tárban? Műszaki állapot, motorral vagy nélküle, ár stb. Kössz!

000000000

Oké végigolvasom!