Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

3dfhfckk

Ez az utolsó.
http://kepfeltoltes.hu/view/070109/motor_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/070109/motor_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>http://kepfeltoltes.hu/view/070109/motor_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/070109/motor_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Igen. Mindig a szimetrikus és kisebb Ohmú a közös vég. A tekercselés két széle között méred a nagyobb ellenállást.

3dfhfckk

Hello.

Köszönöm a választ.

000000000

Sziasztok!
Úgy tűnik mindegy, hogy egy bipoláris vagy egy "bipolárosított" uni moci második tekercsét milyen polaritással kötöm be. Mindenhogy mükszik. Vagy tévedek?

000000000

Elvileg mindegy, de a forgásirány megfordul...

Egyújabbgépépítő

Sziasztok.  

Újj vagyok a fórumon, mint sokan mások én is építeni szeretnék egy gépet. Persze mindég az anyagbeszerzéssel vannak a gondok. Találtam a neten egy lehetséges motorforrást de a szállítási költség nagyon magas, viszont ha még társul hozzám valaki már egészen ehető. A következőről lenne szó http://www.motioncontrolproducts.co.uk//Free%20downloads/pdf/FL57STH76-2808B.pdf" TARGET=_fnew>Léptető motor.
Ha valakit érdekel jelentkezzen.

000000000

A baloldali menüket nézegetted már?

Egyújabbgépépítő

Igen, de igy feleannyiba kerülne.

Messer

Felejtősek!!!
Több mint százszor rendeltem már külföldről árút, de ők viszik el a pálmát. 7 mocit és négy hajtáselektronikát rendeltem náluk. Kb. 1 hónapig leveleztem velük. A teljes bonyodalomsorozatot nem írom le csak 1-2 érdekességet. 3 személlyel kerültem kapcsolatba, (köztük a főnökkel is). Mindegyiknek többször is elküldtem mindíg ugyanazt a tartalmú emilt.  Mit kérek , milyen szállítási és milyen postázási címre. Szükséges összeget betettem arra a számlára aminek a számát megadtam nekik. Először többet akartak levonni.
Tisztázták a hiba okát, de megint többet akartak levonni.  Ja, és a szállítási költség több mint 50000 forint volt. A számlát nem a megadott címre állították ki...

000000000

Hasonló a véleményem, mint Messer-nek. Csak akkor vágj bele, ha sok időd van várni a csomagot + perfektül tudsz angolul... de valószínű, hogy kistételben így sem fogja megérni. Postaköltséget számolhatsz nyugodtan mégegyszer annyi összeget, mint az áru értéke. Amikor megérkezik a cucc a reptérre elvámolják (22 Euro érték felett minden vámköteles!!) +20%ÁFA +kb.3-4000 Ft illeték +3-4% VÁM(árufüggő).

És akkor ugyanott vagy, mintha itthon megvennéd, bár nem biztos, mert lehet, hogy a csomag elveszik, a vámosok lenyúlnak belőle...
Ja és néhányszáz egyeztetés faxolás után kapod csak meg az árut. A vámosok előszeretettel szivatják azokat, akiken látják, hogy még tapasztalatlanok a témában, úgyhogy mire megkapod a cuccot, lehet, hogy rászámolnak raktározási díjat is.

Most jöhet a kérdés, hogy akkor hogyan éri meg a nagy cégeknek?
Nagytételben más a szitu. Rendelnek egy konténernyi motort, szállítás hajón fillérekért... + van tapasztalatuk a vámoltatásban.

Egyújabbgépépítő

Mivel EU ból származik az áru nincs vám. A szállítási költség adott, tudok vele számolni. Valamint már van tapsztalatom külföldi árubeszrzésről és korántsem olyan reménytelen.

000000000

És a jótállás, nálunk (szlovákia) 2 éves, azt hiszem nálatok 1, de ez is jó valamire. Nem tudom, hogy tudod veluk elintézni, ha valami nem úgy megyen ahogy kell. Tudom, hogy az új , az új, de már nálam is megtortént, hogy hibás volt a motyó. A végén megveszed onnan felárért és othon mégegyszer  egész árért.
EGYUJABBGÉPÉPÍTO helyében én azért is otthon vásárolnék, mert a fináléban kezdodenek a problémák és aki eladta neked az áruját, segít neked meg is oldani (otthoniak). Hidd el ezt semmilyen pénzzel nem lehet kifizetni.
...már megint okoskodok, de ez is egy vélemény...[#nemtudom]

000000000

... most jutott eszembe helyesen: Jótállás=garancia   ... már csak ilyen vagyok

000000000

Sziasztok!

Tévedésben vagy 22 Ero feletti értéknél elvámoltatnak :( hiába EUs országból szállíttatsz. Persze meg lehet próbálni külföldről rendelni, csak nem biztos, hogy megéri... főleg ha nagyteljesítményű->nagy súlyú mocikat akarsz behozni. A DHL és a UPS oldalakon vannak szállítási díj kalkulátorok, elég rémisztő árakat hoz ki[#violent]
Pár hónapja rendeltem pár cuccot külföldről, ha jól emlékszem 45kg volt, a szállítási költség meg 100 rugó... úgyhogy kb. ott voltam, mintha itthon megvettem volna, leszámítva a vámosok baromságait meg a sok idegeskedést...

000000000

Az EU egy nagy 0! Ugyanúgy kell mindenre vámárúnyilatkozatot kitölteni, mint a régi rendszerbe (tök mindegy hova üldöm az EU-n belülre, vagy kívülre)! A szállítási költségek meg horribilisek.