Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Csak nehogy "sárgaságot" kapjunk toluk! Az én májam már a sort is "ferde szemmel" nézi![#circling]

000000000

a sörre gondoltam, nem sorra, nekem ezen a billentyűzeten könnyebb így írni.

Kristály Árpád

Hallihó Motoros!
Tudod ez annak az oka, hogy dalolva nézzük amikor a sok nyugati cég a MÉH telepen össszegyűjtőtt "lopot " holmit kiviszi az orszából......
Természetes, hogy jobban járnak mint ha ércet bányásznának......
De lassan elfogy a Singer varógép és a többiek....
Valamikor a MÉH telep egy kincsebánya volt, mára lassan szemét telep...., hol vannak azok az idő amikor vákumszivattyúkat stb. lehetet találni....
"Na ezt csak viccnek gondoltam....."
Hallihó!

ybm4ifb

Szevasztok

Köszönöm szépen.

Üdv mindenkinek..jo lenne az a kishölgy..a fa alatt..legalább arra az egy estére..

000000000

...vagy inkább alattam...[#awink]

Bicska

Sziasztok. A következő lenne a kérdésem: Sajnos mostanség egyáltalán nincs időm lemenni a műhelybe, a gépem pedig vezérlő nélkül ácsingózik egy jó ideje, viszont nem tudom, hogy a léptetőmotorjaimra rossz hatással van-e, ha télen a -10 -15 fokban vannak? (azt tudom, hogy pozitív hőmérséklet tartományban van egy oylan pont, ahol le tud mágneseződni..) BUÉK MINDENKINEK![#integet2]

000000000

Sziasztok!!!
Elöször is BUÉK mindenkinek!!
Egy kérdésem lenne a 32-es mechanikával kapcsolatban.
A h1-es vezérlővel hogy lehet meghajtani 3 db 2.5A-es léptetőmotort? H1-es 4.7A-et tud de ez jóval több nem?
Ha mégis lehet akkor mekkora a legnagyobb A-ü motor amit még meg lehet hajtani, mert akkor olyat rendelek.
Az elektronikához sajnos nem értek.
A választ előre is köszi.

e7c897sd8

Szia kezdő versenyző! Maximum 4.7A-es motor szerintem, de lehet kisebb is. [#papakacsint]
A többit olvasd a h1 motortunung résznél!

s5f8tmfv3

Nem vagyok ugyan a téma szakértője, de nem hiszem hogy az erősen fagypont alatti hőmérséklet gyengítené a motorjaid mágneseit. Gondolj csak bele mennyi állandó mágnesű motor kénytelen tűrni a hideget, pl. a gépkocsik önindítói, antenna forgató motorok stb. Még nem hallottam hogy valaki panaszkodott volna a hideg miatti motorgyengülésről. Persze lehet hogy tévedek, de ha nem vízben tárolod a motorokat, akkor szerintem nem lehet baj.

Rinaldo

Találtam adatot a kérdéseddel kapcsolatban:
- a tárolási hőmérséklet -20...+70 °C
- max tárolási idő       1 év  !!
Ez utóbbi 3 a-es motornál még nincs megadva, viszont a 4,7 A-es nél már igen!!

000000000

Szia!

Rosszul értelmezed az adatokat!  H1 Vezérlő motoronként tud max. 4.7A-t! Teheát max. 3db (vagy 6 db, kiviteltől függően, lásd Multi Axis-t) 4.7A-es motort tud egyszerre meghajtani.

000000000

Szia!

Köszi a választ.

Bicska

Kössz...csak biztonság kedvéért...

3dfhfckk

Üdv mindenkinek

Szert tettem 2 db Minebea léptetőmotorra.
http://kepfeltoltes.hu/thumb/070109/motor_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
A motor 6 kivezetéses.
http://kepfeltoltes.hu/thumb/070109/motor_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
A piros-pirosfehér és a zöld-zöldfehér szál között 10,6 Ohm az ellenállás. A fekete-piros valamint a fekete-pirosfehér és a fehér-zöld valamint a fehér-zöldfehér között pedig 5,6 Ohm az ellenállás. A kérdésem az lenne mivel kezdő vagyok, hogy a fekete és a fehér vezeték a középkivezetés?

3dfhfckk

Bocsánat az előbb elrontottam a linket.
http://kepfeltoltes.hu/view/070109/motor_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>http://kepfeltoltes.hu/view/070109/motor_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>