Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!
Én kezdtem el szük egy éve a hollandusoktól (Deitech BV) a mocivásárlását. Nekem 3 db. 1.7 Nm-e motor szállítással (megjegyzem semmiféle vámot nem kellett fizetnem) 160 pénzembe került. A pénzt is német módra, ajánlott levélben küldtem ki. A szállítást a DPD végezte, amelynek telephelye mellesleg kb. 2 km-re van tőlem. A Hollandussal (egy Harrie nevű csávó) és mellesleg a DPD-vel eddig több mint meg vagyok elégedve!

bmejdz9nu

Nekem eddig semmihez... Eu-n belül talán.... próbálj egy másik postahivatalt...nem tudják... de nem csak itthon külföldön sem mindíg...
Szerintem jó ez az EU. Könnyebb venni és eladni(!) is! Csak még idő kell...míg rájövünk mi is meg kint is, hogy kell a lehetőséget kihasználni...
Költségek...
2 kg-ig lehet levélként addíg ok... felette húzós.... ha olyan a szitú: akkor 2x de levél...
2 kg felett talán jobb lenne a postán kívüli szolgáltatókat megtalálni... Pl. DPD, Hermes...

Jó tudni: a DHL és pl. TNT szerződéssel kb. fele árért dolgoznak... A cégemnek van accountja a TNT-nél... teljesen mások az árak... de ehhez először falhoz kell állítani őket... egy két import után automatikusan ők is felfigyelnek...
A képlet egyszerű pl. dhl.com-on meg kell keresni az adott ország árait... ez pl. kínából harmada... aztán...

bmejdz9nu

Szerintem minden megy szépen... ahogy szoktam momdani "a világ működik"...
Persze Angol és német nyelvtudáson kívül szükséges a az Ő fejükkel gondolkodni.... ez mindenhol más és más... és néha nagyon más...
Én 3 részre osztom a világot:

1. Német gondolkodás - Ezt bárhol Európában alk. lehet... Ez talán a legegyszerűb...
2.Amerikai - Ez elég speciális... talán ez a legbonyolultab... Egy amerikai azt akarja, hogy úgy érezd mindketten jó boltot csináltatok..
3 Kínai - Bárhol távolkeleten... pl. Singapore, Malaysia, Hong-Kong.... Ez kicsit ingoványos... de kiszámíthatóak... kellenek biztosítékok...
De ne kérjétek, hogy meséljem el... mert nagyon bonyolult a dolog... persze én már jártam ezekben a régiókban... ez is nagyon fontos momentum....

000000000

Sziasztok!

Péter: miért kéne a méregdrága DHL, vagy TNT?
Ha a távolkeletről rendelsz, szerintem még az is megéri, ha egy forwarder céget bízol meg az átvétellel, meg kiszállítással... persze a legjobb, ha magad kimész a reptérre a cuccért, úgy sokkal olcsóbb, legalábbis nekem ez derült ki.
Géza, szerintem ez a 22Euro feletti érték VÁM dolog egy éve még nem volt, ez "kedves" kormányunk egyik legújabb vívmánya lehet...

000000000

Tyutyi!
Megint nem értem, mert a 120 pénzes, új (egyébként rossz) vezérlőmet német barátom a múlt év végén küldte utánam a DHL-el. Vámot arra sem kellett perkálnom. De a legújabb "vívmányoktól" én is "púzok"!

4mjnxdwuu

Üdv Géza.
Miért sz.r a vezérlőd??? Lehet érdekelne.

bmejdz9nu

A Budapesti reptérre menni sopronból... költséges...
A Bécsi reptérre szoktam menni, mert oda rendelni az más díjzóna besorolás... (DHL, TNT és a többi is igy gondolja... szőrnyű...)
Nyugat Európa... Hát igen... 1/3-al szokott olcsóbb lenni a szállítás... de ez is csak akkor éri meg, ha 10 kg feletti az árú...
Meg azárt tudni kell a bécsi vámosok elég szigorú emberek... finoman szólva...ez már majdnem betonfal volt utoljára... de aztán kivágtam magamat...
Pedíg nem is az volt a kérdés, hogy akarok e fizetni...  
Az Úrat már Brüsszel-el kellett finoman ilyesztegetnem... mert nem tudta vagy nem akarta tudni, hogy már EU van... de ez egy hossszú történet...

bmejdz9nu

A mostani Eu. törvény szerint, ha személyesen léped át az áruval a hátárt akkor most 150 Euro a limit... (Ha jól tudom most szavazzák 300-400 Euróra.. ennyi - kb. 500 USD - az USA-ban is...)

De ! Ha csomag jön ez teljesen más eset... 20 Euró de csak ha köny vagy hasonló... vagy ZERO(!)... ezt jó tudni... Az "ajándék - Gift" is vám és Áfa köteles... A vám összege általában nem jelentős, inkább az Áfa a meghatározó és az eljárási illeték...

Egyújabbgépépítő

Nem gondoltam, hogy ekkora vihart kavarok a kérdésemmel. Különben van tapasztalat akár távolkeleti export importal is. Én csak szerettem volna olcsóbban megúszni néhány alkatrész beszerzését.

000000000

Sziasztok!

Ez nem vihar, csak egy fórum :) aminek a lényege, hogy lehet vitatkozni, vagy egyetérteni és érvelni :)) Ha rendelsz cuccot, akkor majd írd le a tapasztelatodat....

000000000

Németországból vettem a 4 tengelyes bipol vezérlőt, de: 1. csak max 2 A-t bír ki motoronként, 2. az Y tengelye kapásból csak az egyik irányba ment, 3. egyáltalán nem hajlandó kajálni a komolyabb szoftvereket mint pl. Mach3. Így csak a TCNC-vel tudom meghajtani amelynek azonban problémái vannak. Eredetileg egy 4 tengelyes habvágóhoz szántam. Azonban az egyetlen futtatható progi, a TCNC nem tartja a sebességet az irányváltások környezetében. Így aztán a vezérlő nem felel meg elvárásaimnak. Nem beszélve arról, hogy maga a vezérlő nyákja is nem profi, hanem csak egy manufaktúrális munka......

bmejdz9nu

Hát ez is benne van a pakliban... Nagyon kell tudni mit akarsz és mi az amit kapsz...
Az import "játékban" ha 10% alatt tudod tartani ezeket a dolgokat az már nagyon jó....
A németek a vezérlőt lehet hogy WinPC-NC-hez csinálták... (dobhatnál egy mailt melyik ez...)
Szerintem vezérlőt rendelni... support és pénzfisszafizetési garancia nélkül ... talán a legrázósabb...  
Nem H1 vez. reklám, de egy vezérlő értékét a műszaki támogatás erősen emeli és szükséges talán elkerülhetetlen...
Nekem küldtek Malaysiából 2 olyan lineáris vezetőt, hogy csak konyhafiókhoz lesz jó...[#rinya]
De azért nem nagy a baj mert a fűrészgép mozgató állványhoz jó lessz... Na meg persze a pénzt visszafizették... csak a végén nem akarták az áru visszaküldést mert sok lett volna nekik...

000000000

Határon... az EU külső határát kell érteni.

Az EU25(27 immar 2 hete) országban NINCS VÁM és néhány külön listázott pl.(dhány, alkohol, benzin)cikk kivételével TOTÁL SZABAD az áruforgalom!!!!

Párizsban éppúgy vásárolhatsz, mint Szolnokon...

A belső (magyar)határokon ÁRUELLENŐRZÉS most sincs és hamarosan személy ellenőrzés sem lesz.

Csokolom 2004. május 1. óta az EU számunkra TELJESEN belföld....néhány átmeneti korlátozással.

bmejdz9nu

Igen, természetesen.  
A "határ" kifejezéssel az Eu. határát értettem...

000000000

Sziasztok!
Nem találtom hozzá a neten leírást, szerintetek kb milyen adottságokkal rendelekzik?