Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

1000 VA-es a toroid kb. 720-750W.

000000000

A fogyasztás a teljesítmény szor idő, tehát nem (inkább a munkaóra befolyásolja mert a motor teljesítmény felvétele egy jó vezérlőnél közel állandó, viszont a tuninggal az idő rövidíthető)!

000000000

No lám!
Tehát a tuning tényleg ingyé' van!
S ha 1000 VA a toroid - mert Pl. enyit kér - ami "720-750 W", az nem jelenti azt hogy ez a villanyszámlán is így jelentkezne, a számla nagyságrendel kevesebb.
Megsaccolható, mennyi(W/h)?

Üdv.:
Áron [#lama]

000000000

Hát ha az össz teljesítményed ami kell pl. 1000W, akkor 1h-át használva 1kWh-át fogyasztasz (durván, mert azért itt van még teljesítmény tényező , cosFI, mivel nem tisztán Ohmos as fogyasztásod, sőt!)! Pontosan csak méréssel lehet megmondani mennyi lenne a fogyasztásod, kb. ezzel számolhatsz!

000000000

Tehát mégiscsak jól álltam hozzá a kérdéshez már az elején is!  

Ha nem hajszolom a tuningot a végletekig, akkor elég a fele feszültség is. (azért még így is maradna vagy 40 V)
Ha ez elég, akkor a táp fele akkora is lehet (Amper ügye marad) =  a példánál maradva 500VA-es a 1000VA helyett
Ez "durván" 0.5 Kwh fogyasztás 1kwh helyett.
A nyomaték ugyanakkor közel sem esett a felére. (ha jól gondolom).

Ergo:
Itt már nem éri meg a tuning, ez havi lebontásban esetleg jelentős különbség a villanyszámlán.

Tudom, sokszor volt téma a tuning határ, de az össz. fogyasztás szempontjából még soha nem tárgyaltuk, pedig belátható, hogy ez nem is lényegtelen: Éves lebontásban egy klassz nyaralás ára is lehet a különbözet!

000000000

Az Amper miért marad? Pont ezt próbálom magyarázni! I=P/U (ha a motor alapból pl. 3.2V és 3A, akor P(inkább S a szakértők kedvéért)=3.2×3=9.6VA, tehát 40V-on is 9.6VA, így az árama (40V-on ) I=P/U, az-az 9.6/40=0.24A)!!!

000000000

Üdvözlök mindenkit érdekelne a léptetö motorok
árai. töb is kellene. email cimem ha8-094@freemail.hu

2nbj3n5m

Üdvözöllek a forumba! Valamint az irni és olvasni tudok táborába.Ugyan is van baloldalon
egy aranyos kis sorocska melybe zöld szinnel egy
kellemes felirat."CNC Alkatrészek" És képzeld
el hogy alatta, na mivan (helyes válasz esetén)
megdicsérem látásod!!
Öreg nehogy már és olvassam el helyedted azt a
kibaszott sort...!
Üdv.Jankó

uzahitefr

sziasztok teljesen uj vagyok itt. de nagyon érdekel a cnc téma

uzahitefr

valaki tudna segiteni az árakban elöre is kösz

uzahitefr

szeretnék összeépiteni egy cnc marogépet fémre vagy a meglévő mu 250 est átalakitani

000000000

... hát ez nagyon kemény volt! Szerintem nem mindenki jártas annyira ezen az oldalon és megtorténhet, hogy hamarább ír, mint gondolkozik!
Esetleg http://www.hobbycnc.hu/ON.pdf" TARGET=_fnew>ITT az árlista.[#eljen]

000000000

Rendben! Köszönöm.
Látszik, hogy nagyon láma vagyok az elektronikához, de végül is én csak végfelhasználó lennék... (Nem tudom hogy csinálják a sört, de inni tudok! [#pias])
Tudod én abból indultam ki (művészetfilozófusként), hogy a toroid még akkor is fogyaszt - a puszta tekercs ellenállásból fakadóan - ha az ég egy adta világon semmi sincs rákötve a másik oldalon...

Láma szemem láma szemem sötétkék... ;-)

Áron

000000000

Egyébként jól tudod, a toroid akkor is fogyaszt amikor nincs rákötve semmi (üresjárási veszteségeket kell fedeznie a hálózatból)! Csak persze kicsit..

uzahitefr

ki tudna segiteni? h1 vezérlö mkekkora motort bir el max? 3 tengelyre köszi