Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

4mjnxdwuu

Hali. Valaki tudna segíteni???
Van két unipoláris mocim csak az van ráírva 2,5V.
ez a megcsapolás és az egyik vég közé értendő, vagy az egyik tekercselés két végére???
Köszike.

hlehel

Udv mindenkinek,
En a 6,4 es 12 Nm-es motorokrol erdeklodnek, milyen gyartmanyok, milyen tapasztalataitok es eszreveteleitek vannak veluk kapcsolatban, erdemes-e belejuk fektetni?

000000000

Én eddig úgy tapasztaltam, hogy mindig a legkisebb feszültséget írják rá (tehát unipoláris esetén a közép ás egyik vég között kapcsolhatót).

000000000

Szerintem Kínai gyártmány. Teljesen korrekt (pláne ha az árrához mérjük)! A nagy vastömeg miatt erősen igényli a feszültség töbletett (viszonylag nagy az induktivitása). A nyomatékához képest nagyon kicsi áramokat igényel, ez jóminőségű belső mágnesre és vasmagra utal. Jó nehéz motorok.

000000000

Nekem 2,8-asok vannak, fél év alatt nem mondhatok rájuk semmi rosszat. Egy hónapja reggeltol estig mennek.

hlehel

Kosz az infokat. Istvan neked keszleten vannak ezekbol ? Ha nincs akkor mikor lehetne ezekbol egyet egyet beszerezni ?

000000000

Csak megrendelésre hozatok és az árlistában jelzett módon/készletből! Kb. 1 hét kell az átfutáshoz.

2f428kduf

2f428kduf

Elnézést a bénázásért, amint az Enterhez érek elmegy a szöveg, pedig csak uj sort szerettem volna. Tehát a bánatom: a szerkentyü L297-6203 végfokkal megy,40 V fesszel, de LASSAN. Ha 2000 Hz fölé megyek, a motorok csak berregnek, és megállnak.Ez csak 10 fordulat/sec=10 mm/sec. A fórumon láttam gyorsabb gépeket, pedig áttéttel hajtották az orsókat. A gépecskét (ugy A4-et fed le)próbára szántam, hát zátonyra futottam. Segitsetek: HOLAHIBA

000000000

Szia!
Ez nagyjából a léptető motorod végső
képessége, sokkal jobb nem nagyon tud lenni
lépéstévesztés nélkül. Ha gyorsabb akarsz
lenni, sajna szervóra kell áttérned.
Persze még pár dologgal próbálkozhatsz,
pl. kösd be őket bipol, és párhuzamos tekercsekkel. Ilyenkor a legdinamikusabbak.

4mjnxdwuu

Üdv, szerintem ha a motor 5V alatti akkor ott még "épp hogy elkezd" legörbülni a nyomatéka. ( 600 ford nem nagy . akkor találkoztam ilyennel / sőt kevesebbel ha a moci tekercseit közvetlen visszáram diódáztam.)
/kb 1 hete játszottam gyári JAPAN SERVO bipol vezérlővel, bármilyen mocit tettem rá 4V alattit csak 40V tápról min 3000ford/p -ig elment egész lépésben, a legjobbak 1,53V 3A -ek voltak kb 4000 ford-ig birta, de sajnos ott kellet volna dekádot váltani a freki generátoron. De majd a melóhelyen letesztelem 80V-ről normális generátorral( ja nyomaték, gondoltam semmi ereje nincs már itt /régebbi tapasztalat, hozzáér az ember és megáll/  De ez nem,!  úgy beleégett a kezembe a műanyag fogaskerék...

000000000

Szia! Persze...., minden lehetséges, én egy
átlag értéket mondtam, ahol még nyomaték is van
nagy megbízhatósággal átlag step motor esetében.

2f428kduf

A 6203-as Ic tranzisztorai eleve át vannak kötve egy- egy diódával. Vajon ezek, mivel tovább tartják az áramot a fesz lekapcsolása után, lassitják az egész kütyüt?? Amelyik vég-IC-ben nincs dióda, azt kivülről ajánlja a gyári aplikáció hozzátenni. A werket, micsoda önteltség, már készre szereltem, most kiemeltem egyet, hogy könyebben zaklassam. A figyelő-ellenállást kicseréltam kisebbre, igy egy Sanyo-denki gyártmányt járattam, ugy 2 Amperrel. A kicsi (135 mA) és a nagy 2A, ugyanott kezd rosszalkodni. Vajon a vágfokot kezdjem turkálni, bár az ugy van ahogy agyártó ajánlotta. Még megnézem az opto leválasztó nem butul-e a magasabb frekin. Gyanus, hogy két, enyire különböző motor ugyanott torpan meg.A motorokat, sajna nem találtam a cég honlapján, elképzelhető, speciális gyártmány: nagy másoló-gépekből szereltem ki. Ránézvést nagyon hasonlít több gép motorjaira.

Szalai György

Szia Trapista!
-akkor találkoztam ilyennel / sőt kevesebbel ha a moci tekercseit közvetlen visszáram diódáztam-
Hoppá. Hogy is van ez? Nem minden vezérlő közvetlen visszáram diódázott? Ha nem akkor hogyan? Talán a diódákkal sorba kötsz valamit?
Nekem érdekes lenne, ha írnál erről egy kicsit többet. Esetleg tennél ide valami skiccfélét, hogy megérthessem mire gondoltál.
Köszönöm.

4mjnxdwuu

Szupresszorral teret hagyhatsz az induktív lökéseknek, de a végfok max fesz és a vezérlő fesz   átlagértékére ajánlom a választást. ( ha belefér akkor inkább a tápfesz kétszeresére / csak azt fogja meg ami már tényleg káros a meghajtó fokozatra, vagy a motor átütési szilárdságára) A közvetlen dióda akadályozza a mező gyors összeomlását, nagyobb frekin, lehet hogy a vezérlő fesz már 2 tekerccsel arrébb jár, de a mező még mindíg ott van. /1-2 whisky után vagyok - kérdezd a témában Tibor45-öt/ha ajánlhatom/ Ő jobban vágja a témát. többfélét készített már. [#vigyor2][#wave][#vigyor2]