Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Na mesélhetnék a kukázásról...
Egy amcsitól rendeltem egy DC motort szép lassan kb. egy hónap múlva itt lesz... Olcsó postával... nehéz.. 1/8 Hp... 20 USD... szállítás meg egy picit több... szinte vadi új...
Mesélte az amcsi hogy egy MÉH telep mellett lakik. Anyukája mindíg mondta neki milyen rossz helyen laknak... Most a srác ebből él - megírtak alapján nem is rosszul - az ablakból látja mikor jön anyag... Aztán felnyomja az Ebay-ra... A vicc - azt írta - a posta is csak 100 méterre van... Ezer eladása van két év alat!!! Persze ért a mechanikához és az elektronikához is... annyíra biztos amennyíre kell...

bmejdz9nu

Na mesélek a kukázásról...
Egy amcsitól rendeltem egy DC motort szép lassan kb. egy hónap múlva itt lesz... Olcsó postával... nehéz.. 1/8 Hp... 20 USD... szállítás meg egy picit több... szinte vadi új...
Mesélte az amcsi hogy egy MÉH telep mellett lakik. Anyukája mindíg mondta neki milyen rossz helyen laknak... Most a srác ebből él - megírtak alapján nem is rosszul - az ablakból látja mikor jön anyag... Aztán felnyomja az Ebay-ra... A vicc - azt írta - a posta is csak 100 méterre van... Ezer eladása van két év alat!!! Persze ért a mechanikához és az elektronikához is... annyíra biztos amennyíre kell...

bmejdz9nu

Na mesélek a kukázásról...

tumnmsi57

Sümegtől nem messze egy kis faluban. Ez az otthonom a mai napig. A munka miatt hétközben viszont Pesten vagyok

tumnmsi57

Ha valakit érdekelnek használt cuccok (nem CNC-s, pl bicikli, síléc, tv, bontott, de jó minőségű ablak, ajtó, fűnyiró, bútorok,  egyszóval minden nem is tudom sorolni)ajánlom Devecser nevű "várost". Ott a lakosság kb 70%-a kisebbségi és ennek kb 80 % ebből él. Nem vicc. Hihetelen mennyiségű cucc. Mész egyik háztól a másikig és vásárolsz. Csak nem menj egyedül. Ha több mindent veszel egy helyen jól lehet alkudni.
Soknak van "felvásárlója". Jönnek a keleti országrészből IFÁ-val és viszik a cuccot.
Pl: Elvittek az orrom elől egy bőr ülőgarniturát. 2 fotel, egy 2-es és egy 3-as ülő 60 ezer.

bmejdz9nu

És a kisebbség tudja hogy melyik golyósorsó melyik... vagy a lineáris vezetőkből nem konyhai fiók görgő lesz?

===== kellene csinálni kukázós topikot...
vagy átmenni a csevegőbe mert ezt a léptetőmotor topikot is elrontjuk...

tumnmsi57

OK, akkor léptetőmotor téma:
Mennek a motorjaim, de eszméletlenűl vísítanak álló helyzetben. Hogy lehet csökkenteni?

bmejdz9nu

Ha a megoldást metaláltad nekem szólj elsőként... Akkor neked adom a három hungarocell dobozt amiket a motorjaimhoz terveztem...
Én sem vagyok Hi-Fista...
Ha megunom szervóra váltok...
Apropó a szervónál mi tartja meg állóhelyzetben a motort?

tumnmsi57

Én is dobozolni akarom a mocikat, de azért mert mindegyikhez terveztem ventillátoros hűtést

000000000

Szia Péter!
Egy szervónál állandóan ott a visszacsatolt
mért encoder jel. Ha ez azonos az aktuális
kívánt pozícióval, akkor minek tartani?
Ha meg nem, a szervo PID algoritmusokkal úgyis
rákényszeríti mindig a motorra a kiadott
pozíciót. Persze vannak setup lehetőségek akkor
is, ha 0 a hibajel, de alapesetben ezzel nem
kell foglalkozni. Így szinte teljesen hidegek
maradhatnak a motorok álló helyzetben.
Üdv.:Tibor45

bmejdz9nu

A ventlátor mellett kimegy a zaj... vízhűtés? Zárt...

bmejdz9nu

Ja értem, de aggodalmaim vannak a szervóval kapcsolatban... Ezek a szervó vezérlők step-dir komatibilisek? Kompatibilisek minden ilyen jellegű programmal? Pl. Amit én használok WinPc-nc-vel? hogyan teszik ezt? Ezek a programok ugyebár léptető motorokhoz lettek kifejlesztve?

000000000

Minimálisra lehet csökkenteni a zajt, egy hajtogatott csővel, amit a ventilátor elé teszel. Van valami szakszerű megnevezése, csak nem jut az eszembe. Úgy működik, hogy a belső fal hangelnyelő anyaggal van burkolva. A járatban ide-oda verődik a hang, csökken jóval a hangereje. (Ez valami hihetetlenül szakszerűre sikeredet...)

bmejdz9nu

Beépítek a CNC-be egy erős végfokot mp3 lejátszással és bömböltetem... ez a tuti..
Olyan lesz mint a k....i zseblámpa - rádió is van benne...

000000000

Ha H1-et használsz, van "néma" üzemmódaja (olvasd át a leírást, minr mindig), csak akkor jobban melegszik minden!