Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem. A bipolárisnak 4 kivezetése van. A 8 kivezetéses motor univerzális motor (mindkét típusnak elköthető)!
A 8 kivezetéses motort el kell kötni unipolárisnak (6 kivezetésesnek), lásd a Léptetőmotorok/Bontott motorok végénél a leírásomat!

bmejdz9nu

Köszi a gyors választ, de ez alapján jártam el és van adatlap is, de szo..
Jó az a leírás! Most már kapiszka hogy működik a dolog...
Erről a motorrol van szó:

http://varsanyipeter.com/cnc/Powermax2/8011461_o.jpg" border=0>

http://varsanyipeter.com/cnc/Powermax2/powermax.pdf" TARGET=_fnew>PowerMax II. bekötési rajz. pdf

Csak attól ijedtem ami rá van írva motorra: "unipolar series"...  meg, hogy nem megy...

000000000

A leírás világos!
Neked ez kell:
6-Lead connection
(Unipolar)

bmejdz9nu

Akkor a remény él !
Ez a h..e felírat megíjesztett...
Köszi a tanácsot...

bmejdz9nu

Müködik. Happy.  
Hogy én miket tudok...
Nagyon jók ezek a motorok.  
Biztos amikor meglátta az őrült nagy tengelyeimet megijedt, hogy egész életébe ezt kell hajtania...
... az anya a meneten is nagyobb nála...

000000000

000000000

A 2,8 A bipolar series azt jelentheti, hogy 2-2 db tekercset sorosan kötve bipoláris módban a kütyüt 2,8 A-el lehet terhelni.

000000000

Hello
kis infot szeretnél. most készűlök egy gépet építeni és nem tudom mekkora ?Nm es motort vállaszak. A halytás menetes szárral lenne.

000000000

Az a geptol fugg...

de ha valami kis hobby celu maro  
vagy habvago gep lesz  
akkor 1,5-2 Nm-es mar kb jo kezdesnek...

000000000

Segítsetek!

Van kétfajta motorom az egyik:

EM-242
STH-39H112

a másik:

EM-284
STP-42D221-01

Kérdésem, hogy valaki megtudná-e mondani, hogy a műszaki paramétereit hol lehet megtalálni a két motornak, vagy esetleg valami infót valaki tud-e róluk?

Mind a két motor EPSON nyomtatóba volt.

Üdv.: KaCsa [#papakacsint]

eivmhrm04

Üdv mindenkinek.Nem tudja valaki milyen adatai vannak a H31NRFC-TNN-NS-00 tipusú motornak?SIGMA pacific scientific a gyártó.

eivmhrm04

Segitsen valaki
Van 1 sanyo denki 1,8v  3A     1,8step
typ103g770-2311
van 1 sanyo denki 2,6V  3,1A   1,8 step
typ103g715-1240                                              van 1sigma pacific scientific Ennek viszont nem tudom az adatait/nagy/
Kérdésem az lenne: elég erősek leszneke ,és lehete őket egy tápról vezérelni s ha lehet mekkora feszültségüvel?/van egy bazi nagy 24V trfóm.Előre is köszönom.

eivmhrm04

Ja és még nemtudom egyiknek sem a nyomatékát.Ha valaki tudná megköszönném.

yuagaci9g

Sanyo Denki pdf a Peter honlapjan, miert nem hasznalod?
http://www.travelpicture.net/hobbycnc/Varsanyi%20Peter%20-%20dolgai/Pdf-ek/Sanyo-Denki%20katalog.pdf" TARGET=_fnew>Leptetomotorok a Sayo Denkitol

eivmhrm04

Köszi de ottan sem találom,egyiket sem