Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

3xeir0p5y

Csak ezt találtam én is :-)

ihvhgd64x

5V-al, 24V-al nem megy.
Szerintem sz.r.

gsz03b27r

Nem olyan biztos az, higy sz.r

Middex K480216A Wall Mounted Step Driver
Type   Wall mounted, DIN rail
Principle   Bipolar chopper driver (2/4 phase)
Supply voltage   Low 20, max. 48VDC
Phase current, rated   1...2.5A adjustable, fixed steps
Step resolution   200 to 1600 steps/revolution
Signal voltage   Low -8, rated 5, max. 8V, or low -30, rated 24, max. 30V

ihvhgd64x

Meglett a hiba.
Kapcsolóüzemű táp 24Vdc 5A-os.
Raktam egy 470uF 50V-os kondit a tápra és jó lett. Közvetlen 24V-os jelet tudok küldeni a bemenetre.
Sajnos nincs szkópom így nem tudom mi lehet a baja. Mert ez a 470uF szerintem nem kéne .
A táp új, márkás

tc9jtie4

Meghajtó szíjakkal kapcsolatban szeretnék egy kis iránymutatást kérni ha lehet.

Adott egy mechanika egy léptetőmotorral, eredetileg XL 037 jelű hosszú fogasszíjjal és a motoron egy hozzá passzoló szíjtárcsa.
A szíjat (és a motort tárcsástul) cserélni kellett, amit kaptunk helyette az Gates Powergrip LL-XL-037 jelű szíj.

Namost az van, hogy az új szíj nem fekszik el normálisan sem a régi, sem az új tárcsára sem. A tárcsa 31 fogú, kb a palást felétől már a fogak nem a helyükön vannak, hanem a "fogtetők" találkoznak.

Tudtommal ha XL van a szíjon, akkor az egyforma fogosztás meg profilúnak kellene lennie, mégis ha egymás mellé teszem az új xl-037 jelű szíjat és egy másik (a régit, vagy egy másik 280XL jelű végtelenített szíjat), egy olyan 30centi hosszon már látni hogy a fogak nem egymás mellett vannak, hanem az XL-037 "lemarad" a másikhoz képest pár tizednyit.

Ilyenkor mi van, én nézek be valamit nagyon, vagy valamit elcsellóztak a szíjnál?
A készülék gyártója állítja hogy a szíj tuti jó, én is ezt olvasom a neten, de közben meg megy az oboa a készüléknél...[#nemtudom]

tc9jtie4

A felső a régi XL 037 jelű, alatta az új Gates XL-37

tc9jtie4

Helyesen Gates Powergrip LL-XL-37 az új szíj típusa, elnézést.

bs706hpkj

Üdvöletem.
Valaki tudna segíteni hogy a vezérlőbe menő (Control inputs) jeleket hogy lehet átalakítani mach3 step-dir jelekre?

Köszönöm.

v5762p5b

Üdv,
step=pulse  dir=dir  enable lehet a gate.Túl kicsi a rajzrészlet .Több adatból több segítségre számíthatsz.

bs706hpkj

Üdvözletem.
A következö 5tengelyes vezérlöt szeretném Mac3
Step- Dir- re kötni.
A Controll inputtal lenne problémám.
Melyik vezetékre köthetném az Enable jelet?

https://7id.xray.aps.anl.gov/internal/hardware/motion/berger-lahr/D550_GB.PDF

Köszönöm.

xe44memnh

"A következö 5tengelyes vezérlöt szeretném Mac3 "

Ez inkább 5 fázisú léptetőmotor vezérlő lesz.

bs706hpkj

Űdv.
Elnézést. Férrefogalmaztam.

v5762p5b

Nekem hasonló D900 -as 3 fázisú léptető vezérlőm van.Csak a step és dir bemeneteket használom .Neked 36-70V tápfesz kell.10 vezeték a motorhoz.

bs706hpkj

v5762p5b

Egy breakout bord panellel biztonságosabb.A d550 bemenet igényel előtét ellenállást is .kb
200-330 Ohm 5V esetén . Az optokapuhoz 7- 12 mA a szokásos érték.