Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

designr

Semmi bajom a léptetőkkel..nem én kezdtem összehasonlitani..
Nemhiába egy hasonló paraméterű 200w körüli ac szervó szett bőven 200ezer ft fölött kezdődik ujonnan.
Szerencse hogy az iparban levetett hajtásokat még tudjuk hasznosítani..[#eljen]

frob

Köszi mindenkinek
kivételesen olyan helyre menne ahol nem gond ha lemarad, csak érjen el odáig ameddig leszámolom neki...

szóval így ár- képesség viszonylatban kezdek barátkozni vele...
az lenne a leg jobb ha lehetne beállítani szoftveresen pl áttételt, és utána soroson le tudnám lökni mennyit menjen egyik irány másik irány és milyen gyorsítással :)

de tudom bilibe lóg a kezem :D

dezsoe

Rádugsz egy párszáz forintos Arduinot és kész. Biztos, hogy találsz hozzá a neten kész programot, de ha mégsem, akkor még mindig ott a grbl vagy akár meg is írhatod. [#email]

designr

De ha azt mondom hogy 85-ért adok komplett 400 wattos márkás újszerű ac szervó szettet vezetékkel programozó vezetékkel programmal..? Ha már ár  a jó ár érték arány felhozódott..

yji2a0wv

Hello.Schneider Mdrive 23 léptetőmotorral van-e tapasztalata valakinek? RS 422-458 porton programozható,beépített controller és encoder,90V 4600 microstep.Van pár ilyen motorom ami az adatlapja szerint menne step-dir módban is,nemcsak soros porton,de fel kellene programozni az input-bemeneteket,és a lépésszámot.
Köszönöm.István

bjrazucpx

... akkor nem várok rájuk :D

Tari Gábor

Sziasztok,

Adott egy léptetőmotor vezérlő, nema24 4Nm  léptetőmotorral.
A vezérlő meghajtható 24-48V feszültséggel.
Most 24V ról megy, és épp határeset a nyomatéka, indulásnál van hogy nem képes forogni. (nem CNC-t hajt).
Ha kicserélem a tápot 48V ra várhatok nyomaték emelkedést, alacsony fordulatszám tartományban?
Milyen mikrostepp beállítással a legnagyobb a nyomaték?

GPeti1977

dtb

P=I x U, vagyis Amper x Volt, tehát ha emeled a feszültséget, akkor azzal nő a leadott teljesítmény. ...de mielőtt növelnéd a feszültséget, nézd meg, hogy a motor driver-en milyen áramerősség van beállítva, és ha még bírja a tápod, akkor először az ampert emeld meg a dip kapcsolók segítségével. Ha megoldható, akkor inkább iktass közbe egy legalább egy 1:2 áttételt, az a biztos.

Tari Gábor

Már a max áramon van.
Én is gondoltam az áttételre, csak azt burkolni is kell, macerásabb, mint maga az átétel.
Túlmelegedés nem lesz gond. mert 2 fordulatot megy amotor, utána másodpercekig áll, tartóáram nélkül.

szf

Honnan lehet tudni, hogy hány voltos a vezérlő bemenete?

TBS-TEAM

Rá van írva [#eplus2] +20...48V-ig.
József

szf

Az a táp.[#crazya]
Nekem  a Clk kell.

TBS-TEAM

Application: Step motor driver for 2-phase step motors
Supply voltage: 20...48VDC, momentary 52VDC
Motor current/phase: 1.0/1.5/2.0/2.5Aeff; 1.4/2.1/2.8/3.5Apeak
Step resolution: 200/400/800/1600 steps/revolution
Signal triggering: Pulse/direction, opto-decoupled, 5V or 24V
Output signals: Ready, opto coupler
Dimensions: Approximately 79x25x86mm (HxWxD)
Mounting/housing: DIN rail/plastic housing
Features: Low heat generated without forced cooling
József

D.Laci

Próbáld ki 5v-tal, ha nem jó vagy instabil, akkor 24v-os... :)