Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

uph5fcryd

Megint korán kérdeztem, megtaláltam...

gaben

Üdv,

léptetőmotor 8mm-es tengelyének hosszabbításra milyen megoldások léteznek?

köszi, Gábor

rcxk9dpbt

Ha csak kicsivel nagyobb kinyúlás kell, akkor esztergálsz egy pontos tengelytoldót..8mm dörzsár..Ha egész hosszú, vagy nagy feszítő erő megy rá akkor a pajzshoz rögzithető csapágyazott támasztókonzol is kell..Ipari gépeknél nagyobb szélességű szijnál ez a korrekt megoldás..nem terheli úgy a csapágyat..

gaben

Szia Tibi,

nem kell túl hosszú, kb.: 30-50mm-ről beszélünk.
Valami ilyesmire gondoltam én is, esztergálok hozzá egy toldót, 1-1db hernyócsavarral a rögzítéshez.

köszi [#wave]

jfiz3w342

Sziasztok,

A zárt hurkú léptetőmotor vezérlő, ha jól tudom azt jelenti, hogy folyamatos visszacsatolás érkezik pl. egy encoder-ről a vezérlőre, ami így követni tudja, hogy adott elmozdulás sikeresen megtörtént...
RS232-n keresztüli beállítás után Encoderrel ez hibátlanul működik ...

Kérdésem: (HBS860-as vezérlő) (beállítási paraméterek a csatolt képen láthatóak)
Van-e mód arra, hogy a zárt hurkú vezérlő, encoder visszacsatolás nélkül is mozgásra tudja bírni az adott motort?
Be lehet-e úgy állítani, (átmenetileg) hogy ne álljon le hibával, ha nem kap encoder jelet?
(tehát úgy viselkedjen mint az encoder bemenet nélküli nyílt hurkú kártyák)

Ha nem pontosak az ismereteim, elnézést! Tanulmányozni próbálom az eszközöket, és lehetőségeiket...

Köszönöm!

5pej6hkki

Ez engem is érdekelne. Mert én is próbálok működésre bírni egy zárt láncú vezérlőt+ motort. De eddig még nem jártam sikerrel.

gsz03b27r

Zárthurku vezérlő.
Nem lehet kikapcsolni az encoder figyelését.

mm7hfh46r

Sziasztok!

Innen a fórumról vettem pár ilyen léptetőmotort, 3 fázisú.
Kérdésem az lenne, hogy milyen meghajtót ajánlanátok hozzá?
Köszönöm előre is!

kd3a5v4ax

Szia!

Ez talán jó lehet:
80-230VAC

Itt nem tudod maximálisan kihasználni a tápot, de olcsóbb:
max 60VAC

6urmbt3ev

Az első linkedre ezt írja, "bipoláris léptetőmotor vezérlő".

mm7hfh46r

Az első linken lévő az 2 fázisú motorokhoz való szerintem :-)
A másodikat néztem már, azzal menne? A táp fesz. miatt sokat veszítenék nyomatékot vagy mi gond lehet vele?

kd3a5v4ax

Szia!

Igen jól látod, az elsőt elrontottam, bocsi.
Itt van a jó:

60-270VAC

ki005gz70

Sziasztok !

Olyan problémával találkoztatok már, hogy a msd 40.32 vezérlő, léptetőmotor, bordáskerék, bordásszíj évekig bevált megoldás, és akkor elkezdi a munkát, és 2-3 perc után nem hirtelen, hanem fokozatosan, de átmegy a motor mozgása remegőssé, a léptetés nem folyékony, hanem szakaszos. mintha menet közben kapcsolnánk át a 1/32 -ed miktolépést egészre. motorokat kicséreltem már, a vezérlőt is próbáltam másikkal, ugyan az, és nem értem a dolgot. ha menet közben, amikor már átmegy remegősbe a tengely, akkor ha  kézzel megfokom a kocsit, és rántok rajta egyet, akkor elmúlik, majd megint kezdi, 2-3 perc, és már remeg az egész, a gravírozáson ez pedig ugye egyenletes ,függőleges csíkokban mutatkozik.

rcxk9dpbt

Mechanikát átnézném..sineket..kocsikat..Nincs-e valami szorulás..

rcxk9dpbt

Csapágyakat is nézd meg..túlfeszített bordásszíj okozhat idővel akadozást..