Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Gondoltam, hogy te tudod a típusát, jó tanulni mindig tőled.

Nagy Zoli

Stimmel a felbontás?

mazso1988

Lehet nem teljesen mivel nem találtam róla adatlapot. De UCCNC-ben aux enkóder bemenetre rákötve ki tudtam számolni és azt az értéket írtam be a Drive-ba.
Esetleg neked lenne pontos adatod az enkóderrel kapcsolatban?

Nagy Zoli

Nincsen sajnos szóval beírhatnád mit mértél :)

Szalai György

2000V feszültségen 8500uF kapacitás már annyi energiát tárol amennyi a Gepárd M2 romboló torkolati energiája.

Victorious

Sziasztok!

Ma nekem is lett időm alkalmazni az általatok ajánlottakat.
A sorba kötésre nekem is elindult a motor!
Az egészen finom lépések is szépen mennek, tehát úgy néz ki nem lesz itt gond a mikro lépéses üzemmóddal sem...
A működéshez még társul egy jó adag "zenélés", de legalább működik. :)

Köszönöm a segítőkészséget Nagy Zolinak, és mindenki másnak is!

000000000

Ezt az egyszerű tesztet végezd el. [#t168p6324#]

Írd meg mit tapasztaltál, az áram a tesztnél 0.3 A körül legyen inkább, akkor jobban érzed majd a problémát.

mazso1988

Nekem 1600-as felbontás jött ki, de mind mondottam lehet zagyvaság.

dezsoe

Én első körben elosztanám néggyel. Lásd: PPR és CPR közötti különbség.

svejk

Nem véletlen írtam a minap, az a 12 menet nagyon karcsúnak tűnt.

mazso1988

Ezért is mondtam, hogy nem vagyok biztos benne, hogy jó ez az érték akkor megpróbálom 400-al.

Victorious

Sziasztok,

A képen látható USB-s illesztőt keresnék.
Nincs valakinek, ettől jobbra cserélés okán elfekvőben?

Victorious

Tanácsot szeretnék kérni tőletek!

Hol találok szakirodalmat arról, hogy mit jelentenek az alábbi vezérlő kártya beállítások?

Current Loop Kp
Current Loop Ki
Position Loop Kp
Position Loop Ki
Position Loop Kd
Position Loop Kvff

Valaki azt mondta nekem erre a kérdésemre, hogy amit én keresek olvasnivalót, "az nem fehér embernek való".
Viszont engem ennek ellenére csak érdekelne :)
Jaaa ha véletlenül esetleg magyarul lenne aaz lenne csak az igazán nyerő, lévén hogy ezek szerint nem egyszerű a téma...

Előre is köszönöm!

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

uph5fcryd

Jóestét, sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy egy nyolc kivezetéses léptető motornál, hogyan határozzuk meg a tekercsek polaritását?(piros-sárga, zöld-barna, fekete-kék, és fehér-narancs)
Azt is megköszönöm, ha csak egy linket küldtök hol keressem.
A motoron semmi info nincs
Köszönettel:
navra