Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

y eljátszótam mindkét verziót amit kérdeztél 2 motor 2 vezérlővel nincs gond egyenlőre szoftveres szinkron van jelenleg...[#vigyor]

PSoft

Gondolom, tegnap kora este óta, türelmetlenül vártál erre a pillanatra.

Persze szakavatottként, válaszolhattál volna [#3111@RJancsi] feltett kérdésére is, de valamiért ez...megint elmaradt.
Nem fogsz Te már megváltozni.
Mint ahogy...én sem.

MoparMan

na a B verzió a jelen user kontextusában még nem történt sosem. nem is fog. [#vigyor]

s7manbs8

Egy tranyoval is lehet hajtani stepper motort:

73bk3icgz

Szia mennyiért adod a léptető motort? Nekem 1.8 fog minimum 1Nm kell.
üdv. Ambrus

PSoft

No, ez jó nagy baromság lett...[#falbav]
Jelöljétek törlésre.

pistikeid

Sziasztok
Szeretném megkérdezni hogy kinek milyen tapasztalata van a microstepp-el gondolok itt a pontosságra a mechanikai áttételekkel szemben, a nyomaték a kérdésben nem lényeges.
Az elektronikus áttétel 32x-es egy szijas mechanikát mozgatna.

A tapasztalatok érdekelnének.

Előre is köszönöm
Üdv

5yfyyj67

Sziasztok,

Van pár ilyen motorom (Jenaer), de nem nagyon tudom eldönteni róluk, hogy most ezek szervók vagy enkóderes léptetők.
Valaki tud ebben segíteni? Köszi!

17H19-0230

23S41-0650

34S50x-700

robokacsa

robokacsa

Mindhárom stepper.

5yfyyj67

Köszi! :) Ez jó hír nekem.
A 17-es 23-ast akkor meghajthatom ezzel?:
DM556D
A34-eseknek milyen meghajtó kellene?
Illetve ha enkódert is használni akarnám, szóba jöhet más gyártó vezérlője is? pl ezek: HSSxx
Vagy csak a gyári ecovario 114/214?

robokacsa

Konkrét adatot nem néztem, de működésre bírni biztosan jó az első vezérlő is.

5yfyyj67

Ilyen encoder van az összesen:
SINCOS encoder, programmable resolution,
max. 128 000 inc/rev, servo amplifier ECOVARIO®114/214

Van egy ecovario 114-em, de fogalmam sincs lehet-e vezérelni step/dir-rel.

kmajer

Ecostep 200-as hajtásokat tudok adni.

000000000

A Robsy motordinamikai mérőrendszer segítségével egy példát mutatok a virtuális mesevilág és a szomorú műszaki valóság közti hatalmas különbségre.

A mérés során a vezérlő program egy 10 mm-es elmozdulást 20 mm/s (1200 mm/min) előtolással 0.3 m/s2 gyorsulással hajt végre egy 1 Nm-es léptető motorral. A motor 1:1-ben fogazott szíj hajtással (T2.5/16 kerék fogszám) mozgat ~1.5 kg tömeget. A mérési pont a hajtás lánc legvége, a lineárisan elmozduló szán. Jö közelítéssel a 3D nyomtatók, CNC lézergravírozók zöme egy ilyesmi hajtás lánccal valósítják meg az elmozdulásokat.

A programozott sebesség zöld, a gyorsulás lila, a mért valós sebesség piros, a gyorsulás világos kék színű a képen.

Égbekiáltóak és igen tanulságosak a vágyálmak (én ezeket ugye virtuális csicsavilágnak szoktam hívni) és a VALÓSÁG közti különbségek annak összes műszaki következményével.