Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

gk6nzg8h4

Írtam az osztrák leánycégnek, érdeklődvén a csatlakozók kiosztásáért. Ma már munkaidő után vagyunk, majd talán holnap vagy jövőhéten elővesznek.

jau5ccsn9

Nagyon szépen köszönöm! Annyira nem fontos a dolog, hogy mindenáron beüzemeljük, de sajnáltam volna kidobni. Ha eljutok a debreceni talira, jövök egy sörrel. [#eljen]

rbbhbyvfs

Az első két csatlakozó ráadásul optikai, szóval nem egy mezei léptető + vezérló ami a kezedben van :)

gk6nzg8h4

Kezd bonyolódni. Ha az amit a képen látunk valóban 2db optikai csatlakozó, akkor még rosszabb a helyzet, mert vagy az egyik a step és a másik a dir, vagy pedig valami szinkron soros port (órajel + adat), ami meg aztán végképp nem lesz sehol dokumentálva.

Lehet, hogy a végén az lesz a legegyszerűbb, ha eldobja az ember a vezérlőt, és valami kínai meghajtóval hajtja.

gk6nzg8h4

Nem írtak vissza. Gondoltam, hogy ez lesz. Nincs több ötletem. A Schneider nem egy olyan cég, aki törődik a kis hobbistákkal.

jau5ccsn9

Köszi a fáradozásodért! Akkor marad a bontott servo... Ehhez meg egyszer beszerzek egy meghajtót. Vextát láttam az e-bayon 20$-ért. Üdv!

3szwbavt

Üdv Mindenkinek!!!

Maslow CNC marót szeretnék csinálni és ebben kellene a segítség...

Erről lenne szó. Léptetőmotor? Szoftverek? Stb...
Tud ebben nekem valaki segíteni?

zozo

Rajzgépek szoftvere jó hozzá. Arduinoval egyszerű megoldani.
polar V

Polar V rajzgépekre (polar V drawing robot polargraf) keress rá a neten, sok infót találsz.

Megjegyzem, a videón lévő szerkezet méretben és arányokban nagyon sokat csal, mivel a kötélágaknak minden helyzetben a maró központja felé kell(ene) mutatnia. Tehát így tervezd a szerkezetet.
A motorok nyomatéka meg függ a szerkezeted súlyától. surlódási tényezőktől, forgácsolási erőtől stb.

Mivel itt a forgácsolási erőt minimálisra kell venni, hogy lógó helyzetben a saját súlyától is képes legyen forgácsolni, így 1-2 Nm-nél nagyobb nyomatékra nem nagyon lesz szükség.

3szwbavt

Köszi a hozzászólásodat.
Sajna rossz lett a yu link.

Bevallom nem értek hozzá ezért lenne jó valaki aki segít.
Konkrétan, pénzért. Építeni, beszerezni, megírni, installálni stb :-)

000000000

"Megjegyzem, a videón lévő szerkezet méretben és arányokban nagyon sokat csal, mivel a kötélágaknak minden helyzetben a maró központja felé kell(ene) mutatnia."

Ezt így nem lehet kijelenteni, hiszen van olyan transzformációs modell, ami ezt az esetet is kezeli. Az én fejlesztésem is ilyen.

000000000

Szia!
Van ehhez a kinematikához Robsy CNC vezérlő fejlesztésem.
Szívesen segítek, amiben tudok, egy plotter mintapéldányt is megnézhetsz működés közben, ha errefelé jársz.
Beszélgessünk a részletekről magánban.

ecp4rs0md

Van egy 8Nm-es léptetőm Longs Motor, DM860A vezérlővel, 60VDC táppal, adhatok neki 72VDC-t, jobb lesz, mármint erősebb és gyorsabb? A vezérlő 80V-ig írja de van értelme, érezhető ennyi változás? X tengelyen van, feleztem egy 5M-es szíjhajtással 25/5-ös golyósorsót hajt, megemelem a sebességet 500mm/min fölé már lépést veszt, pedig jó lenne akár 1000mm/min is legalább villámjáratnak.

svager

Miért felezted a hajtást?

ecp4rs0md

Szia! Nyomaték növelés céljából, gondoltam nem baj ha van tartalék.

000000000

Mekkora ez a gép?
Mire akarod használni?