Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

zozo

Lemaradt, az 1100 oz.in pedig 7,7Nm-nek felel meg.
A neten találsz rá konvertert.

dezsoe

Illetve nem ounce*inch, bocs.

swghderh5

Nagyon szépen köszönöm nektek!! Most már képbe vagyok valamennyire!! [#circling]

svejk

Ez a múltkori D.laci féle? [#wow1]

sasi

A léptetőmotorok között is akad olyan, mely képes pörögni.

A polcomon pihen egy ilyen, mely 1.500 1/min, a maximuma 3.000 1/min, 4,52 Nm.

Adatlapja.

PSoft

Sejtettem hogy rákérdezel, de...nem!
Vigyázok én arra...rendesen!:)
(most hirtelen...azt se tudom, hol van)[#nemtudom]

Ez egy másik. Később került hozzám, már így, törött mágnessel.
De...ezt se tudom, most hol van.[#nevetes1]
(csak a képeket találtam meg hirtelen, az [5769]apropóján)

rokonok

Valaki rájött a léptecs ha csak önmagába áll és nagy fordulaton akarom pörgetni csak ide-oda mocorog. Ha lefogom elindul rendesen. Ez minek tulajdonítható?

designr

A forgórésznek a sulya miatt van egy tehetetlensége.ha rögzités nélkül akarod hirtelen egységugráshoz hasonló gyorsasággal meginditani akkor a z állórészt is "viszi" magával.
Tesztet nagy fordulaton csak lerögzitett motorral vagy "rálépve" végzünk.
Szervóknál pl autotuningot ugyancsak nem érdemes rögzítetlen motorral..ugyanilyen oknál fogva csak "vibromotor" mozgás lesz belőlle.

designr

Ezt a "viszi"magával persze ugy értsd hogy induláskor a forgórész tehetetlensége és az állórész rögzitetlensége miatt nem csak a forgórész indul el ,hanem az állórészt elinditja csak ellenkező irányba..

szabo janko

Az egy dolog hogy mi van ráírva. Én próbálgattam pörgetni MSD vezérlővel kevés sikerrel. Csak a saját KOLMORGEN-es vezérlővel sikerülhet. Azt meg hiába kötöttem a gépkönyv szerint 220 V ra eldurrant.

szabo janko

Bocsi erre akartam válaszolni

svejk

Mi volt a jelenség az MSD-vel?
lehet sokkal kisebb az indulóktivitása mint a kommersznek?
MSDD-vel nincs lehetőséged kipróbálni?
Az elvileg méregeti a motort az autotuning során.

szabo janko

Ilyenem volt. Működik csak lassú.

xsugix

Szia!

Milyen vezérlő volt, ami elpukkant? Típus..

szabo janko

A motorhoz való  KOLMORGEN. A gépkönyv szerint bekötve 220-ra.
Bekapcsolás után pukk. A bekötést más is ellenőrizte nem volt elkötve. Két példány is így járt.