Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

[#t168p5742#]

Itt írja Gábor, hogy...

"Vettem Németországból direkt mérési célra fejlesztett analóg Hall cellákat   ( Ic = 5 mA és B = 1 Tesla  estén Uki = 2 V )"

PSoft

Ha már "csőbe kell húzni"...
Megnyugtatóbb a zárt hüvely.
Talán, egyszerűbb is kivitelezni.

PSoft

Aafrancbaaa![#finom]

ANTAL GÁBOR

Ezek nem kommersz ( Lomexes ) hallok  ezek klasszikus ( méréstechnikára kifejlesztett )  hallok.Áramgenerátorral megtáplálom , és a B hatására megképződik a hall feszültség amit multiméterrel mérek
 Tudják a 1.5 teslát de az összehasonlításnál én a szétszedett motornál sokkal kisebb értékeket  várok....    Régóta akartam egy indukciómérőt de sajnáltam rá a 70 e ft ot . Németországból vettem 7 cellát   25 euróért

Szalai György

Az klassz, annyiból jut mindenkinek.[#vigyor2]
Én is összeszedek mindent, amivel mérni lehet valamit, de mágneses térerőt egyszerűen nem tudok mérni. Bonyolultul tudnék.
Nekem a rezgetett tekercses mágnesmérés tűnt házilag megvalósíthatónak, ebben a méréstartományban.
De a Hall biztos egyszerűbb.

PSoft

Jujjjj, de jóóó![#eljen][#worship]

"Az ilyen szétszedés után térerősséget KELLENE MÉRNI!!"

Ebben csak az a nem jó, hogy könnyen lehet...eső után köpönyeg a mérés eredménye.:(
Én most, minden mindegy alapon boncoltam azt a léptecset.
"Legfeljebb lesz egy fasza...macskadobálóm a teszt végére."
Írtam, még az elején.
(hogy mégse az lett belőle, az...nem rajtam múlott):)

Valami olyat is "összefabrikálhatnál", ami még a bontás előtt kiabál, hogy NEEE csináld, mert ebből...macskadobáló lesz![#vigyor2]

ANTAL GÁBOR

A 46 ost olvasd el !

svejk

A 46-al csak az a baj, hogy én még nem is találkoztam leégett motorral.

Megütik, elgörbül a tengely, a pajzsot elütik oldalra, víz folyik bele (rozsda koma) vagy csak a sok használattól lesz csapágyas, ennyi.. az össz. hibalehetőség.
Olyanra nem térnék ki, hogy megforog a tengely a forgórészben mert az már eleve komolytalan moci lehetett.

PSoft

Vagy csak úgy egyszerűen...kiesik az ember kezéből az a motor![#rinya]

Szalai György

Vajon mennyiért készítenének ma egy ilyen sokpólusú karikát Sm2Co17-ből?

PSoft

Biztos nem annyiért, amennyiért hobby berkekben körbe-körbe jár egy ilyen pöpec kis motor.
Ha mindenki csak picit gondol, akkor se olyan rossz még...ötödiknek sem lenni a sorban.:)

swghderh5

Sziasztok !
Az volna a kérdésem,hogy mi a különbség a léptető motorok közt pl:  NEMA34 Stepper Motor 1100oz.in 4A Driver 7.8A Engrave   illetve a Nema34 Stepper Motor 1232oz.in 5.6A&Driver DM860A
melyiket válasszam??!! Azok a számok mit jelentenek?? 1232 ill. 1100..Köszi a válaszokat előre is
Üdv Gyuri

zozo

Az 1232oz.in a nyomatékát jelöli, átváltva Nm-re ez kb. 8,7Nm.

dezsoe

Szia!
El kell osztani 141,61193227806-tal és megkapod Nm-ben. Pöpec tengerentúli mértékegység. :) (ounce/inch)