Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

zozo

Csak egy sima LPT kifejtő panel. Ilyen:

zozo

Erre meg egy LPT teszter van dugva, mert keresgéltem a PIN-eket :)

szf

jau5ccsn9

Üdv!

Lett egy Schneider Electric (Bereger-Lahr) VRDM564/50 LMA 5 fázisú léptető motorom (70V, 0.95A)  Ehhez kell külön meghajtó, vagy rá van építve minden? Nem találok róla semmit a neten [#nemtudom]
Köszi a segítséget!

gk6nzg8h4

Üdv!

A kérdésre nem tudok válaszolni, de érdekelne, hogy a képen az IC-kre mi van ráírva?

jau5ccsn9

2darab:

JM96AFE3
LMD18200T

3 darab:

JM02ABE3
LMD1800T

gk6nzg8h4

Kérhetnék képet külön az LMD1800T-ről? Arról nem találok semmit.

Annyit találtam, hogy a másik IC, az 18200-as egy max 55V / 3A-es H-Hidas IC, ami irány és impulzus jeleket fogad.
 Alapvetően DC motor példákat hoz az adatlapon, de azt írja Stepper-re is jó.

jau5ccsn9

Bocsánat, elírtam. Az is LMD18200T. És van még egy P+ jelzés mindegyiken.

gk6nzg8h4

Tehát mind az öt IC egyforma (LMD18200).
És 5 fázisú a stepper. Akkor úgy tűnik, hogy a "végfok" ott van. Láttam szenzort is.
 Már csak azt kell megnézni, hogy milyen más IC-k vannak a penelon, amik esetleg a vezérlést végeznék.
 Küldj még infót!

jau5ccsn9

Remélem így látszik minden.

gk6nzg8h4

Az a nagy ALTERA FLEX ic egy hatalmas programozható logikai kapuhálózat.
 Azt gondolom, hogy a gyártó mérnökei készítették el a kódot, és konfigurálták ("felprogramozták"), hogy a léptetőmotor vezérlését ellássa. Belső méretéből adódóan megfelel erre a célre.
 Ez tehát nem egy olyan IC aminek az adatlapját letöltjük, és kiderül mit hova kell kötni.

Így már tudok válaszolni arra a kérdésedre:
"Ehhez kell külön meghajtó, vagy rá van építve minden?"

Nem kell, erre már rá van építve minden.

Az, hogy mit tett bele a gyártó, hogy melyik lábán milyen jel kell érkezzen, azt a gyártó dokumentálta. Senki más nem tudja.

Ez kicsit olyan, mint amkor egy haver ad egy panelt, amin van egy mikrokontroller, de nem ad dokumentációt, hogy mit hova kössünk.

Esetleg van-e a házán, dobozán, a csatlakozókon írás, hogy a bekötésre rájöjjön az ember?

jau5ccsn9

Köszi! Akkor marad Panasonic servo. Ha majd egyszer lesz mire felszerelnem.

jau5ccsn9

Írás csak az van ami az 1. és a 3. fotón látszik. Még megpróbálom túrni a netet, hátha valamit találok.

gk6nzg8h4

Igen már én is látom.
 Van bemenő feszültség 36V és két egyedi csatlakozó.
 Sajnos csak a gyártó tudja, hogy a csati tűin melyik mire való.

jau5ccsn9

Az nagyon hülye ötlet, hogy a 1,2,3-as csatlakozók lehetnek a Step, Dir és Enable bemenetek? Ha így lenne, egy optocsatolós BOB-al ki lehetne találni.
Ezt találtam közben róla:Berger-Lahr