Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez jóóó ! [#hehe]

000000000

ISEL Hungária Kft.

Cím:   8200 Veszprém,
József Attila u. 38.   

Telefon: 88/568-030

iselhun
 iselmark

Csak neked !  [#papakacsint]

000000000

Nekem semmilyen aggályom nincs, tudod a műszaki életben pont az a szép, hogy eléggé objektív. Így ha HELYESEN megtanultad, ismered, érted, tudod egy adott témakör alap összefüggéseit, nem lehet gondod.

Mellesleg semmilyen adatot nem írtál, így még csak utána se tudok számolni, mi lehet a visszapörgés problémád oka.

Valószínűleg valamit te rontottál el, vagy változtattál meg a gépeden.
Ugyanis hirtelen számolással egy példa kapcsán az a helyzet, hogy egy kis vacak 1 Nm-es tartónyomatékú léptetőmotor is már egy 5 mm menetemelkedésű direkt hajtású golyósorsó esetén ~128 kg tömeget képes megtartani. Ez ugye 6.4-szeresen több, mint a 20 kg.

000000000

A mese helyett valami objetív érv???[#nevetes1]

4ybj8h3c8

Szerintem is én rontottam el valamit egy gyári gépen.
Ebben megegyeztünk.
Kösz a szokásos nesze semmi fogd meg jól típusú segítséget.

000000000

Hogy is szoktad írni?
Nincs kellő szakmai alázat ehhez ! [#eplus2]
Csak vakló bátorságával osztod itt az észt ! [#eplus2]

000000000

Konkrét példát írtam, te meg semmilyen adatot nem írtál most se. Nem tudok többet segíteni neked, és kérlek, a hazug, rosszindulatú következtetéseidet velem kapcsolatban mellőzzed.

4ybj8h3c8

Ez egy ilyen világ. Leírom az igazat, ami néha fájdalmas annak akit érint. Ez van.

Sanyi Bá

ISEL CNC gépem van és a Z tengelyt úgy csinálták meg hogy egy rugó tartja egyensúlyba, ami a golyósorsóra van szerelve. Karbantartáskor lefogom fényképezni.

4ybj8h3c8

Az enyémen fék van a motortengelyen, de mint ezt Tibor helyesen írta, ez lassítja a gépet.

Kisamotors

Pál, ez kicsit demagóg volt, nem is túl pontos.
Nem a mérnökökkel van a baj elsősorban, hanem a pénzügyi osztályon.
Nem akarok itt offolni.

000000000

Azon, hogy ki demagog vagy sem, gondolkozz el egy picit !

remrendes

Motort vagy vezerlot probaltal felcserelni? Csak hogy szukujon a kor.

Zozi

Picit más téma... 48v tb6600 vs 12v tmc2100

4ybj8h3c8

Most TB6600 van rajta, ez úgy tűnik jó lesz. (Jobb mint az előbbiek)