Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

3z4pi4rei

Sziasztok!

Elkövettem egy hibát a hozzá nem értésemből adódóan...
A képen a felső a meglévő szíj a hozzávaló tárcsákkal az X tengelyen, alatta a GT2. Ugyebár köszönő viszonyban sincsenek.
Igénybevétel szempontjából le merhetem cserélni ezt a robusztus méretűt a GT2-re?
Egyébként ez milyen típusú?

RJancsi

Elég rosszul látszik, talán T5 ?

vjanos

Én a kerek fogprofil miatt HTD 5M-re tippelem.
Ha a lézert rángatja, szerintem cserélheted GT2-re, bár abból jobb lenne a fehér, PU anyagú acélszálas.
Ez az olcsófekete nyúlani fog, készülj fel rá, hogy feszíteni kell később.

4hny8ry2z

Sziaszok!

Hosszú évek óta először jöttem ide vissza és csodálkozva látom, hogy nincs hobbycnc oldal, csak a fórum. Aztán megtaláltam az archív oldalt.
Naszóval a gondom az ogy annó vettem itt egy léptetőmotort és most kéne még egy ilyen jószág, de ugye nem tudom honnan lehetne már rendelni, hisz archívba van téve minden!
A régi motor:
Típus: 23LC051-025-8W-xx.xx-1.0
Nyomaték: 1.0 Nm
Névleges áram: 1.25 A
Tekercs ellenállás: 0.9 Ohm
Alap feszültség: 1.1 V
Induktivitás: 1.5 mH
Kivezetések száma: 8
Hossz: 51 mm
Tengelyvégek: F8 vagy F8+F8
Súly: 0.63 kg vagy 0.64 kg.

Köszi a tippeket
Zsolt

svejk

ha gyorsan kell akkor pl. a Variometrumnál.

4hny8ry2z

igen itt is láttam hasonlót http://www.cncdrive.hu/shop/index.php?productID=464
de ezek 4 kivezetésesek, ez amit meg itt rendeltem annó 8 vezetékes volt!
És ezt a 4 vezetékest nem tudom bekötni a H1 vezérlőbe :(

svejk

Szerintem van köztük 8 kivetéses is, amit bárhogy beköthetsz, de hátha lesz itt valakinek a fórumon felesleges.
Kérdezd meg az adok-veszek topicban!
Ma már nem divat és értéke sem nagyon van az unipoláris motoroknak.

svejk

4hny8ry2z

A H1 vezérlő adott és az csak unipolárisan működik :(
Annó ez volt az elérhető számomra így adott hogy ehhez kell alkalmazkodnom.
A gép legalább 8-10 éve áll, az egyik motor adta meg magát, most leporoltam és gondoltam itt az ideje hogy új motort kapjon.

Köszi az infókat!

svejk

No de a Klavios linken 8 kivezetése van, azt be tudod kötni.

4hny8ry2z

igen-igen az jó lesz, köszi! :)

3z4pi4rei

Sziasztok!

Ezerszer lassabban, mint gondoltam, de ma elkészült az X tengely bordás kerék / szíj cseréje / átalakítása. Dunsztom sincs mennyire kéne megfeszíteni... A finomabb mozgás ára kb 45 mm hasznos út veszteség, de másképp nem volt megoldható. Remélem hozza majd az elvárásokat. A héten megveszem a Leadshine vezérlőket is.

PSoft

Te is elkövetted azt a hibát, hogy "el" feszítesz a motortengely hajtó bordáskerekétől.:(
Persze, az attól még...jó lesz!

Én, egy feszítőkereket tettem volna, az eredeti mellé,(ha már meg kellet hagyni az eredetit)a kocsira rögzítéssel ellentétes oldalra. A hátul, oda-vissza futó szíj, mehetne akár szögben feszítve is, ha elfér. Úgy, megmaradt volna a hasznos, eredeti úthosszad.
[#wave]

3z4pi4rei

Az "elfeszítő", azaz a piros alkatrész és a konstrukció, az gyári, én csak kicsit gatyába ráztam...
A kocsin történő rögzítés síkjába kellett vezetni / kényszeríteni a szíjat, így más megoldás nem volt.
A piros konzolon kívül mind a 4 kerék új, nem a gyári.

hnpuikupi

Sziasztok!

Volna egy kérdésem.
Most szedegem össze a gépem alkatrészeit. Rendeltem egy léptetőmotrot is, de felmerült egy kérdés.

A motor kódja: 85HSE4N-BC38

A gond az, hogy 86HSE4H - nak kellene lennie.
Tudja valaki, hogy mi ez a "85"-ös verzió?