Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

0cphxg8ns

Köszönöm mindenkinek a tippeket, véleményeket! [#worship]

2dbfy8y

Cikk-cakk oka a tb vezérlő lesz.
Nálam is olyan volt vele mint a varrógép, msd-vel egész máshogyan jár.
Erre más orvosság nincs.

3z4pi4rei

Ajjaj...
Tudnál nekem linket adni ezzel kapcsolatban?
Kép, méret, ár, stb...
Mert, ha nem fér be a mostani helyére, akkor esélytelen a csere.

2dbfy8y

Nekem ilyenek voltak:
msd50-4.2
Ennek az az egy a gondja, ha 2 tengely kell, akkor 2db kell belőle, ez egy tengelyt szolgál ki.
De nagyon jók régóta, és sokáig is használtam ilyent.
agy esetleg szervó van még, beállítani mondjuk azt nehezebb.
De annak aztán se hangja, és szépen is jár, ha jól be van hangolva.

3z4pi4rei

De ennél 1A a min. csúcsáram. Akkor nem lehet, hogy nekem a 2,2-t kéne venni?
És a kettő db hogy jön össze 1 LTP portra?

2dbfy8y

Ha neked elég kisebb Amper erősségü is, persze akkor azt vegyél.
Simán 3, de 4db is mehet egy lpt portról.
Az enable jel lehet mindnél egy helyről.
Nekem 3Nm-es mocik mentek róla.
De az nem baj azért ha kicsit többet tud mint a motor.
És 32V-os toroidról járattam.

zip0ji0se

Sziasztok!

Kaptam cnc gép építéshez unipoláris motorokat, de lecserélném őket erősebb 23-ra. Legalábbis az x és y. A kérdésem a következő. Melyik jobb. A bi vagy uni és egy vezérlésen belül keverhető e a két fajta motor.
Üdv.

u6p5jr23k

Szia.
Miért nem kötöd át bipolárisra?
Ha 6 vezetékes, akkor tudod hajtani soros bipolárisként. Ha 5 vezetékes, akkor vagy átkötöd, vagy marad az unipopáris vezérlő.
Ha motoronként külön vezérlőt használsz, szerintem nincs elvi akadálya az unipoláris és bipoláris vezérlés használatának. Az más kérdés, hogy egyformára nem fogod tudni beállítani a motorokat.

000000000

Unipolárisban a motor nyomatékának maximum a 60%-val számolhatsz a bipoláris kötéshez képest.
Amúgy meg új unipoláris vezérlővel meg vagy 10 éve nem találkoztam. [#nevetes1]
Mellesleg az uni vagy bipoláris motor belül ugyanaz csak egyiken az összes tekercsvég ki van hozva míg a másikon belül van összekötve.
Mikor volt kedvem ezekkel tökölni akkor szétkaptam és a 5 vagy 6 vezetékesből csináltam 8 vezetékes motort.
Azt meg úgy köti az amber ahogy akarja, lehet soros bipoláris vagy párhuzamos, vagy unipoláris is.

ORCA17

Szép napot!

Az a kérdésem, hogy mi alapján dönthető el, hogy NEMA XX méretű egy stepper motor, ha az adatlapján nincs rajta.

P.l. ez a motor FL60STH86-2008BF:

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

morvfer7

000000000

Mérd meg a pajzsot !

ORCA17

Kössz MORVFER7

Hiába kerestem, mindenütt csak a befoglaló méreteket és elektromos jellemzőket találtam [#worship]

Pálnak is köszi![#integet2]
Akkor az enyém NEMA24...most már tudok nyugodtan aludni[#wink]

Üdv
Csaba
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

zip0ji0se

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek, akkor a bipoláris motorok lesznek a Nema 23-ok. A z tengelyét meg bipolárisra
kötöm.
Olyan kérdésem lenne még, hogy vezérlésre milyen meghajtót ajánlatok aminek elfogadható ára van. Nézegettem pár fajtát, de tanácstalan vagyok. Az elképzelés a következő lenne. Az y tengely két motorral a többi egyértelműen egy- egy. Később majd szeretnék az asztalon is egy meghajtást forgástestek megmunkálásra és kék lézert is hozzá. Hasonlóan, mint az X-Carve, vagy a Shapeoko.
Üdv.

000000000

Ha csak játszani akarsz akkor tökmindegy milyen.
Viszont ha komolyabban gondolod akkor csak Leadshine vezérlőt !