Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

Varga Ferenc

Igen.
Kifogástalan.

kaqkk007

Szerintem jók a 6600 as meghajtók , nálam már kb másfél éve hibátlanul mennek (előtte 6550 esek voltak azokról ezt nem tudom elmondani)

4ybj8h3c8

Saját tapasztalat:

Két amperes motort L297-298 felcsapó lánggal jutalmazott.
TB6560 vitte ugyan de sebességet nem bírt.
TB6600 tökéletesen működik.

Sosem árt ha bőven van tartalék.

PSoft

Nekem ugyan nincs saját tapasztalat, de...

Visszaolvasva/visszaemlékezve, a fórumtársak írásai alapján jók a tapasztalatok a TB6600-val épített meghajtókkal kapcsolatban.

Peppe

Köszönöm a tapasztalatokat.
Most építem a gépem és vásárolgatok hozzá dolgokat.
TB6600 elég olcsó. És furcsa hogy ennyire megbízható.

szf

Ilyen motorokhoz keresek vezérlőt.
Tudtok valamit ajànlani?
Köszönöm

z2a2u8wf

Kevés pénzből a tb6600.
Kicsit többért dm542.

szf

nem kellene túl méretezni?
vagy ennyi elégséges?

z2a2u8wf

Én dm542 vezérlőt vennék egy 36v 10A-es tappal. Ez nema23 motorok ha jól látom. Ezeknek szerintem ez maximálisan megfelelő.

z2a2u8wf

Esetleg egy 48v 15A-es tápot megerne.
Mit mozgatna?

zozo

Miért is?  Biztosan nem akar ebből a motorból 50 db-ot hajtani egyszerre.

szf

Egy gépet újítok fel és azon egy kisebb hidat.kb80kg.ez a motor volt fent eredetileg.de majd holnap lefényképezett....

z2a2u8wf

A klavio azt ajánlja 10-15szörös feszültség kell a motornak mint ami rá van írva. A 3 motor ha egyszerre megy akkor 3*4ampert vesz fel. Szerintem.

z2a2u8wf

3volt szorozva 10-15 az 30-45volt. ezért ajánlottam a minimum32 inkább a 48voltos tápot. a 3x4amper meg 12 amper.

zozo

Az a 48V 15A-es táp a legextrémebb körülmények közt is bírna 25 ilyen motorral. Erre mondtam, hogy felesleges ilyen drága nagy teljesítményű táp.