Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

svejk

Meg lehetne találni egy feszültség munkapontot amin szépen menne, de alapjában a mezei frekiváltók nem szeretik a szinkron motorokat. (akár füst is lehet belőle)
A vectorosoknál általában engedélyezett üzemmód, de én béna voltam mindig hozzájuk.

fpd0kbd4

A füst eredetére a motorból vagy a frekiváltóból kell számolni? Van egy muzeális csavarhúzós hangolású frekiváltóm.Talán azzal megpróbálni? De jó lenne valamit tudni,hogy milyen kotta szerint.

svejk

a frekiváltóból...
a mágnes miatt nagyokat visrosszúg.

az U/f karakterisztikát kellene jól beállítani

fpd0kbd4

Köszi. Megpróbálok először rágyúrni elméletben.

svejk

Olcsóbb mint a füst. :)

keri

Mi a célod? Egy szenzor nélküli BLDC meghajtó viszi ezeket a motorokat.

fpd0kbd4

Eredeti vezérlő nélkül gondolom a reális cél csak az lehet, hogy forogjon.BLDC meghajtó létezik olyan, ami ennek a motornak a feszültség, áramerősség igényén, tud működni?

keri

Sajnos ilyen feszültségűt nem találtam, de nekem már 30V-ról (ennyi volt kéznél) is kellemes nyomatékot adott le egy régi 200V-os AC szervó.

50V-os Modellhez való motorvezérlő.

Sajnos a CNC-s cuccok között, a kínaiaknál csak szenzoros vezérlőket találtam.

Elektromos járművekhez való BLDC vezérlőknél is csak 72V-osat találtam, de 48V az általános, úgy látom.
Ráadásul ezek drágák, és oda kell figyelni, mert nem mindegyik tudja a szenzormentes üzemet.

keri

Esetleg ez 90V-os

de sajnos ezek már mind durván nagy áramúak és ezért drágák...mondjuk tartós üzemben a felével kényelmesen mennek, mert ezek 5-20percet szoktak egyszerre üzemelni, de neked nem is kell 10Ampernál több.

keri

Ja még annyit hogy ha közelemben jársz akkor ki tudjuk próbálni. Bp. 18. kerületben lakok.

fpd0kbd4

Köszi a fölajánlott lehetőséget,de nem valószínű hogy tudok vele élni.Ár érték arányban ez a BLDC meghajtó is felejtős, ugyan úgy mint egy eredeti vezérlő, piaci áron.A frekiváltóval próbálkozást még nem adom föl egyenlőre.

3z3fhyubr

hello! nincs esetleg eladó valakinek egy d550-rs vezérlője.

Kelepeisz Lajos

Uraim!
Lenne itt egy anomália, amit meg nem tudok érteni, van nekem egy Sonceboz 8660R033-as léptető motorom, feketén fehéren ez a szám áll az adattáblán, de az ég világon sehol nem találok róla leírás, a 8660R030-ról még van és ennyi.
Nincs valakinek ötlete hogy miért nem találok róla semmit?

s5f8tmfv3

Előfordulhat hogy nem kereskedelmi céllal készült, hanem valamilyen cégnek a célgépébe. Ezért nincs nyilvános adatlap.

Peppe