Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Szobrász!
Küldtem levelet.
Üdv:
molyoló

cv4yrkgc

Köszi a tippeket

000000000

Szia.
Ahogy nézegetem ezek mind 2-fázisú 8.kivezetéses motorok ha az egyik tekercsvégeket öszekötöm akkor tudom használni a Profi 1 vezérlőhőz ugye?

000000000

Igen, nézd meg a Léptetőmotorok menü végén a módszert!

cv4yrkgc

Annyi lenne még a kérdésem hogy egy hobby géphez ami fából készül körülbelül milyen erős motorok kellemek?? Jah és egy kicsit testesebb maróval szeretném majd használni.

000000000

Szia Hófergeteg (azaz Blizzard)!
Szerintem fa kütyűnél a "testesebb" maró használatáról mondj le! Se a fa, főképp pedig a normál  fióksín nem bírja a gyötrést. Pláne akkor, ha már olyan területen marsz ahol az asztal alátámasztása alól már kifutott a golyósszán. Persze lehet igen erős fa konstruk- ciót is csinálni 30 mm-es MDF, vagy rétegelt keményfa vázzal és 50-60 mm széles, csapágyakkal megtámasztott, kb. 50 kilós fióksínekkel is. De gondolom neked nem ilyen van. Ha a menetorsó emelkedése nem nagy és az előtolást sem veszed túl brutálisra, akkor már kb. 1 Nm-es motorral és max 4 mm-es maróval akár alut is marhatsz, de csak egy ilyen "megpatkolt" gépen. További gond a menetes szár, mert igazán az sem bírja a gyűrődést. Abból is jobb, ha 14, uszkve 16 mm-est használsz.  

cv4yrkgc

Köszi a tippeket. Azért remélem a fióksinek bírni fogják mivel tengelyenként 4et építettem be.

000000000

Blizzard!
Az eredeti problémán még a 4 fióksín sem segít! Egy amcsi site-on olvastam mindenféle trükköket a fióksínekkel kapcsolatban. Ott is 4-4 db sínt építettek be, ráadásul egymástól 90 fokosan elfordított beállításban. Ők is arra a következtetésre jutottak, hogy a fióksín csak addig OK, amig a megmunkálás a golyóskocsik alatti területen történik. Például ha kb. 100 X 100-as területen belül marsz.  Utána jön a gáz a beremegés és vibráció következtében. Sajnos ez a megoldás merevség szempontjából közelébe sem jön a acélsínes vagy tengelyes megoldásnak.

000000000

Üdv!

[#felkialtas]még be lehet szállni a léptetőmotor rendelésbe [#felkialtas]

[#heureka] #494 hozzászólás

Áron

000000000

Sziasztok, elhozatom a motorokat, nem lesz posta!

Üdv:
Áron

cv4yrkgc

Hello nem tudja valaki hogy ennek a motornak mennyi lehet a forgatónyomatéka???
http://technik.kaotika.hu/elado/Picture3%20010.jpg" border=0>

000000000

Kb. 0.5-0.6 Nm-es lehet.

cv4yrkgc

köszönöm. gondolom akkor egy kisseb géphez elég egy ilyen motor!?

000000000

Szia!
Szerintem mindenképpen, de akár nagobbhoz is Z-nek átételezve.

000000000

Bocs: áttételezve..