Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

ebalint

Adatlap Bergerekről:

http://lum_pen.tar.hu/egyeb/berger.pdf

üdv.

4mjnxdwuu

Köszike
de a Nm hiányában úgy néz ki vissza adom a mocikat, de ha később tudok időt szakítani a dologra, lehet róla szó.
Üdv.

nv5firipz

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy nagy méretű motorokat miből lehet kitermelni? Nézegettem mátrixnyomtatókat, de azokban is elég kisméretű motor van.
Köszi

4mjnxdwuu

Helló
ebalint!
Nm-ről adatokat még mindíg nem tudtam szerezni, de volt egy kis időm játszani a mocikkal, elég erős!!

ebalint

Szia Trapista!

Vezérlőd is van megfelelő, vagy "csak úgy" próbálgatod?
Gyári 5 fázisú vezérlőt találni a Neten, de elég drága lehet.
Üdv.

4mjnxdwuu

Szia ebalint.
/egyenlőre csak 1 fázis kapott vezérlést fgenerátorról + fet 3x tápot. Jövőhéten tudom meg lesz-e gyári vezérlésem. Ha nem, nincs más hátra, programozni kell./ -Csak azt nem most.--
Üdv.

ebalint

Szia!

Úgy látom, hogy Te is elég korán kelő vagy.

Ha vezérlésügyileg előbbre léptél, jelezd az eredményt.

Üdv, ebalint

000000000

Halihóó!
cserélek egy léptetőmotort (nem vodkára!) és a réginek a tengelyére ragasztva van a fogazott tárcsa. A csigabigára nem jön le hiába énekelgetem. Gondoltam megmelengetem kicsinyég, de félek, hogy a mágnesessége megszökik. Mit tegyek, hogy a kecskés káposztás figura megvalósuljon?
Izgatottan várom a tengersok választ.
Üdv: Karsa István

000000000

Egy másik, hogy ne legyen unalom!
Létezik olyan, hogy a léptetőmotor rotorjának a tengelye megforog a rotorban?
A következőt tapasztalom:
Az axis gyorsjáratánál (többféle sebesség próbálva) a hajtás megáll, de a motor hangja változatlan, én ugy tapasztalom, hogy bent a rotor test tovább pörög. Megállítom majd ujra indítom, kezdetben hajt asztán megint ugyanez mindkét irányba.
Létezik az, hogy én minden létező és létezhetetlen problémával találkozok?
Már a kalapos melletünk akar boltot nyitni, annyi kalapot szétrugdostam mérgemben.

Üdv néktek, kiknek müködik a masinájuk, ellentétben velem. Már gondoltam a Szent Antalnak viendő adomány jelentős mértékű felemelésén is.

000000000

Ja, és a motor látszólag nem gagyi. A tipusa : Nanotec-Munich  4T5628S2404-A , 3.6A 1.25V. Esetleg létezne benne egy nyomaték kuplung?

000000000

Én egyszer találkoztam ilyennel, de az egy Robotron motor volt (a gyűrümágnes csúszott meg a két vaskoszorú között). Nem csak a hangja olyan mint ha menne (fütyülhet álló motorral is)?!
A másik két motor rendben megy azon a sebességen (persze ez csak akkor érdekes, ha a fékező nyomaték is egyforma)?

000000000

lócsöcs terhelés sincs rajta. A Z-t kéne forgatnia üresen. Bár az ékszij talán kicsit feszes. A másik kettő megy mint az ördög.
Ha szétszedem (mert kivűlről nem tudom megállapítani hogy megforog-e, nem mén el a delej?

000000000

ne3m füttyög, hanem ugyanolyan hangja van mintha hajtana. Csak amikor lelassul és ujra hajtani kezd akkor van bizonyos hangváltozás.
A sebeséggel meg nem lehet baj, mert állítgattam a fordulaton le is föl is és kis sebességnél is jelentkezik a csoda.

000000000

Ja és még nem melengettem meg a tengelyt, mert várom az irástudók válaszát, tehát az nem okozhatja a problemát, hogy olvadásig melengettem. Ez szüzen most lett berakva, bár kéz alól vettem, de novolás újnak tünik.
Leht, hogy indulásból utál, és nem akar nekem dolgozni.

000000000

Szerintem sedd szét, sokat nem veszthetsz vele, ha eleve gyanus!