Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

sasi

Segítség!
Egy Commodore margaréta tárcsás nyomtatóból termeltem ki a képen látható léptetőmotort, mely huzalos mechanikát mozgatott. A motoron semmiféle azonosító jelzés sincs.  
A forgórész nem mágneses, az állórész négy tekercs-párból áll, a szemben lévők sorba vannak kapcsolva, (ellenállásuk 1,5 ohm) így nyolc kivezetése van. A motor súlya 1,7 kg.
http://www.sasovits.hu/cnc/motor/DSCF1704-2.jpg" border=0>
sasi

sasi

Nagyon ügyes és figyelmes vagyok…
Persze, hogy kérdésem is van, hogyan működik ez a motor?

000000000

Hali!

Sasi: Szerintem ugy, hogy amikor a megfelelo tekercsek gerjesztest kapnak az alloreszt megprobaljak ugy elmozditani, hogy a leheto legkissebb magneses ellanallassal rendelkezzen. Ha nem igy van javitsatok ki.

000000000

VR (Variable reluctance) mocc. Nagyobb sebessegekhez valo konstrukcio, mivel nincs magnes nem gerjeszt aramot fekezesnel/gyorsintasnal a tekercsben.
Hatranya a relative kis nyomatek.

000000000

Hali!
A Robotron SPA 52/60 két fázisú, Unipoláris (6 kivezetéses) léptetőmotor adatlapját keresem.
Elsősorban a nyomatéka érdekelne.
Tud valaki segíteni?
Köszi.

000000000

Hali!  
Hány kivezetéses és hány fázisú motorok használhatók István vezérlőjével?

000000000

2, 6 (vagy 5). [#nezze]

000000000

Üdv mindenkinek!
Aki léptetőmotort akar venni, annak melegen ajánlom az Optimum-hungária Kft. által forgalmazott motorokat. Egy kis marógépük CNC-sítéséhez árulják, de nagyon jók. 95euro+fa/db.
Összehasonlítás: Isel MS 200 HT 95euro+fa és 2Nm nyomaték bipolárisan, OPtimum motor 95 euro és fa, valamint 2,75 Nm nyomaték bipolárba. asszem nindkettő hybrid motor.

000000000

000000000

Szerintem meg kukkants ra egy Nanotec arlistara... meg mindig ok a legolcsobbak a forgalmazok kozul!!!!
Es dajcslandbol a szallitasi koltseg 10 Ojro...

000000000

Elmondanám, hogy a nanotec forgalmazója Mo.-n az ISEL!és a #397 hozzászólásomban leírt MS szériájú motor is nanotec.Tudom, hiszen pont egy hete rendeltem ilyen motorokat az Iseltől...ezért is írtam meg a tapasztalatomat...mert a vétel után bukkantam rá az Optimum motorokra.

000000000

Elmondanam, hogy ha KOZVETLENUL a Nanotectol rendeled meg a motorkaidat, akkor SOKKAL OLCSOBBAN meguszod!!! Legalabbis eros a gyanum!!! az ISEL mivel nem jotekonysagi egylet hanem kereskedo, ertelemszeruen rateszi a maga kis hasznat!!!

Persze ez csak az en hulye kis megerzesem, lehet, hogy toluk meg olcsobban is kapod, mert valami kozhasznu alapitvanykent tevekenykednek :)

De azert rendelj toluk batran :)

000000000

Egy par evvel ezelotti tapasztalatom meg nem irom be megyegszer, mert valami oknal fogva kimoderaltak :)

000000000

De ahelyett, hogy rosszral dobaloznank:

www.nanotec.de

Itt szepen meglesed az adott motorok arait...
Szallitasi koltseg 10-20 Euro magyarorszagra 3 bazinagy motor es 3 nagy hajtas eseten.

Aztan szamolni, osszeadni, kivonni mar remelem te is tudsz.

Ha netan tudod az ISEL-es arakat kozzeteheted, lehet, hogy 4 ev ota valtoztattak valamicsket az arkepzesi strategiajukon (meghat akkor meg magyaro nem volt EU tag, muszaj volt ratenniuk a VAM-ot is, en meg maganban viszegettem be a mocikat ugyhogy ez is elmaradt...

000000000

Kedves hunserv!

Tisztában vagyok a nanotec árakkal, hiszen még én tettem fel őket ebben a fórumban, ugy jó egy éve /azóta minimálisan változtak/.Továbbá nekem nincsenek már szükségeim motorokra, csak egy tapasztalatomat írtam meg, hátha segít valakinek.És ha figyelmesen olvastad volna a hozzászólásomat észre vetted volna, hogy leírtam az Isel árát /csak euróban, hiszen devizakövető a termékeik ára/.

szép napot