Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok.
Valakinek nincs véletlen az alábbi tipusu motorhoz adatlapja?A Minebea oldalán sajna nemtalálom eszt a tipust. MINEBEA CO. 23LM-C202-P5V T8712

000000000

Hello!
Köszi az info-t!
Nézegettem Magi István léptető motor választékát, de ettől igazán nem lettem okosabb, mert nem tudom, hogy az annyi az mennyi.
Nem tudnál konkrét típusokat ajánlani ha kisebb alu darabokat akarok megmunkálni?

Köszi

sasi

Tisztelt Kollegák!
Annak aki mélyebben érdeklődik a léptető motorok lelki világa iránt ajánlom az alábbi PDF fájlok letöltését (2.8 és 4.5 MB).  
http://www.sasovits.hu/cnc/motor/kulonleges_szervohajtasok.pdf" TARGET=_fnew>
kulonleges_szervohajtasok.pdf
http://www.sasovits.hu/cnc/motor/leptetomotoros_hajtasok.pdf" TARGET=_fnew>leptetomotoros_hajtasok.pdf

4mjnxdwuu

Sziasztok.
Szerintetek kb hány Nm-t tudhat egy 6cm hosszú 8,5cm átmérőjű moci 9,5 mm-es tengellyel, 3 Ohm-os tekercsekkel??? Nekem gőzöm sincs még csak 6 cm-es mocikat használtam.

Rinaldo

Kb 1-1.7Nm, de sok mindentől függ.Mivel és milyen üzemmódban hajtod?

4mjnxdwuu

Szia Rinaldo.
Még nem tudom, a 2. gépembe lesz bépítve /vagy nem/, István valamelyik vezérlőjével. Elméletileg unipoláris, de hogy melyik módban fog működni.!? Kicsit többnek jobban örültem volna, csak fogasszíjjas mozgatást akarok az új gépre,nem ártana ha erősebb lenne.

000000000

Hali!
Egy kérdés.Tervezem egy cnc gép megépítését és van 3 különböző lépés szögű motorom.Használhatom e őket vagy azonos lépésszögűek kellenek?

000000000

Hello!
Általában nem érdekes (a programoknál minden tengelynek saját adatai vannak), de a KCam4 nem szereti!

w43pwt626

Légyszi segítsetek!
Abszolút kezdő mazsola vagyok :)
Összeraktam az elektronikát, bekötöttem a motorokat (egyelőre 1-1-t tengelyenként), de sajnos a motor úgy néz ki, nem bírja.  
A terv szerint a gép a következőkből áll:   x: 2,5m Isel sin+görgőskocsi; y: 1,5m Isel sin+görgőskocsi+motor+ventilátor+cekasz befogó (kb. 15kg) + a négy db Ronotron 12V motor, fogasszíjjas direkt hajtás (a motor tengelyén a fogaskerék áttétel nélkül, a sin másik végén szabadonfutó csapágyazott tengely, a szíj a görgőskocsira rögzítve.)
Tapasztalat: a motor nem bírja beindítani a mechanikát, erőldködik, de nem indul el. Leszedve a szíjat (üresen) is csak egy ideig pörög, azután hangot ad, de nem forog a tengely! Gondolkodtam az áttételen, de ha üresen se pörög a tengely, akkor nincs mire áttételt tenni nem?
Mit szúrhattam el? Melyik beállítás helytelensége okozhatja a hibát?
Előre is köszönöm a segítséget!
[#email]bat@batgraco.hu

yhwx2ew89

Üdv!
Mi is az a "GOLIÁT"?Tud valaki adatokat róla?

000000000

Hétfön utánna nézek és elküldöm ha jó?

yhwx2ew89

Köszönöm az infot!

000000000

Hali!

Van egy jó nagy mechanikám[#alien], viszonylag nagy tömeggel. Az Y tengelynek legakább 70kg-ot kéne mozgatnia (minél gyorsabban).
A mechanika 'precíziós' golyós orsó, görgős szán blabla.. , szóval ciszonylag könnyen mozog, csak az indítás pillanatában kell nagy erő...

Van valakinek tapasztalata, tudtok léptetőmotort ajánlani, mekkora Nm kéne kb?

Köszi!
[#vigyor2]

ui: vennék nagy teljesítményű léptetőmotort( lehetőleg bipoláris 1.8°-os) 3 darabot.  

yuagaci9g

sanyike!
Rogzits a tengelyre egy 2cm atmeroju hengert, erre  tekerjel valami vekony madzagot es huzzad egy rugos merleggel, vagy akasszal ra valami nehezseget, amig a kello nyomatekkal elindul.
Kb. 10szer ennyi Ncm a minimalis nyomatek a megmozditashoz. Ennek legalabb a ketszereset illik hasznalni.

000000000

Nagyon jó ötlet!

Asszem beszerzek egy rugós erőmérőt.

Köszönöm![#alien]