Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Egy biztos, az állandó mágnes nem szereti ha megmelegítik, de az üzemi hőfokig (kb. 100°C-ig) bírnia kell, hisz ez üzemszerűen is előfordulhat!
A tengelyt nyakban nem tudod meghűteni valamibel?

000000000

Esetleg mikro flex-el (azt amiket a gravírozóba be lehet fogni) vágd be hosszába és így már lehúzható!

sasi

Szia István!
Miközben ismerkedtem a motor tuninggal, nálam is fellépett az általad leírt jelenség, teljesen terheletlen motoroknál. A mágneses tét körbejárt – a hozzá tartozó hanggal, miközben megáll a forgórész. Arra már nem emlékszem, melyik paramétert szúrtam el.
Hő hatására a mágnes elvesztheti az erejét, de az nagyon magas hőmérséklet (Curie pont). A Loctite csapágyrögzítő oldási hőmérsékletét ugyan nem ismerem, de én csapágylehúzóval úgy szoktam ilyesmit levenni, hogy közben szúró lánggal melegítem a tárcsát.  
A motor szétszedéssel kapcsolatban saját tapasztalatom van, - és ezt korábban mások írói munkásságának tekintettem -, mármint a motor jelentős teljesítmény csökkenését tapasztaltam (amit motor tuninggal majdnem korrigálni lehet!  
sasi

000000000

Ha motor kiesik a szinkronból, akkor a mégneses mező még tovább forog (hangja közel olyan mint ha menne a motor), de a motor nyomatéka szinte 0-ra leesik. Ez gyakorlatilag túlterhelés. A léptető motorok DC üzemmódban teljesen szinkronmotorként mennek (az indítási nyomatékuk helye és a letörési forgató nyomatékuk messze vannak egymástól).

000000000

Sziasztok!

Tudom volt róla szó, de nincs most időm olvasgatni. Nektek hány fokra melegszik a motor marás közben?

Üdv nakva

000000000

60°C-ig ne aggódj! 100°C-felé semmiképp ne engedd!

000000000

Hol kezdjek aggódni?

000000000

60°C < aggódás < 100°C < pánik < poroltó

000000000

Köszönöm a segítséget!
Valószinű az Istvánnsk van igaza, a mágneses forgómező döngicsélésével. Szétszedtem, megqqcskáltam, de machanikai hiba nem van benne. Viszont amikor összeraktam érezhetően kissebb erővel lehetett körbeforgatni mint a testvérét, mintha a mágneses erő egy része megszökött volna belölle. De mikor újra üzembehelyeztem nem tapasztalom gyengébbnek mint volt. A motor állítgatásával egyszercsak megszünt a megakadás. Ugyhogy most úgy tűnik jó. A másik motorról a tárcsát újra felakarom használni, tehát nem akarom töntretenni. Melegíteni még nem mertem. Ha elszánom magam akkor leírom a tapasztalatokat.
Még 1xköszönöm az urak közreműködését.
Üdv. Karsa István

000000000

Csaba!
Küldtem választ az érdeklődésedre, de nem kaptam semmilyen visszajelzést. Nem szeretném, ha komolytalannak lennék a beállítva a késöbbiekben.
Bocsánatot kérek a többiektől, hogy ide írok de erre mindenki figyeljen a külön -háttérben- történő levelezésekben.  
Üdv mindenkinek  
balkari

000000000

Sziasztok

Melyik gyártótól ajánlotok 2-3 nm-es új léptetőmotorokat. Hol nézzek körül.

Köszi: Zoli

000000000

Szia Mick, mármint Jagger!
A stappenmotor.nl holland cégnél jó áron kaphatsz léptecseket. Nekem most fut náluk egy rendelésem.

cv4yrkgc

Hello azt lenne a kérdésem hogy tudtok-e valami boltot vagy honlapot ahol ujonnan lehet léptetőmotororat beszerezni. Remélem tudtok nekem segíteni.Köszi

000000000

http://www.isel.hu" TARGET=_fnew>ISEL
http://www.bibus.hu/" TARGET=_fnew>BIBUS
Google

000000000

Sziasztok!
Ma megkaptam a hollandusoktól rendelt léptecsei- met. Méltóztatnak működni annak ellenére, hogy felébe kerültek annak, mintha máshol pl. a labancoknál vagy itthon vettem volna őket.  
Blizzard: ajánlom a stappenmotor.nl site-ot.