Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

f6kuxbs9f

Sziasztok!

Esetleg digitális konyhai mérleg, adott hosszúságú karral nyomva?

Üdv

000000000

Pecás ismerőstől kérjél halmérleget.

-gondolom jó-

-------------------------------------
Nekem egy 16mm-es orsóm van. Rátekerem a drótot, a drót végére a mérleget.
Mérleg meghúz, orsó elindul,leolvas.
Mondjuk:16 kg.
Az mennyi Nm?  brrrrr.....

[#zavart1]

000000000

Szia bélabá

Nyomaték=erő*erőkar!!

A tengelyed 16mm, akkor az erőkar 16mm/2=8mm=0.008m
a 16kg --> 160N (mert g=9.81, kerekítve 10)

Tehát 160N*0.008m = 1.28 Nm

000000000

Tyű!

Köszönöm szépen![#worship]

000000000

Tehér bélabá esetében, Lampas javaslatával élve és tyutyi számítását felhasználva, 1.28Nm * 2 nyomatéku motor megfelelő? [#vigyor3]

000000000

Sziasztok!

Szerintem jóval pontosabb lenne a mérés, ha az erőkar nagyobb lenne. Mondjok valami nagyobb ármérőjű kereket erősítenél a tengelyre, erre a damilt és meghuzod a halmérővel :))
Modjuk rátennél egy kb 50-100mm es kerket a tengelyre.  
Olyan ez, mint a mérőműszereknél.Ott is a méréshatás felső 2/3 -ában szoktak mérni, és itt az erőkar nagyon eltörpül az erőhöz képest, ezért nem hiszem, hogy túl pontos lenne így a mérés.

svejk

Szasztok!
Van 3db egyforma umnipoláris léptetőmotorom eladó.
2.5V 4.6A 2.5Nm 1.8fok A három együtt 33000Ft.
Illetve 3db 5.2V 1.4A 0.7Nm 1.8fok A három együtt 15000Ft.
Üdv. Németh István  
     svejk01@fibermail.hu

svejk

Bocsi.javítás:Sziasztok és unipoláris
valamint csak 2.1Nm (300 oz.in.)roszzul váltottam

svejk

Sziasztok!
A nagyobbik motorok gazdára leltek.

3vv2btrhv

Sziasztok
Megosztom veletek én hogyan ( Mértem ) ki a motorom és a mechanikám ( surlodását).
A motor tengejére rögzitettem egy behajto vasat arra 100 MM- re rögzitettem egy poharat és bekepcsolt vezérlönél elkeztem belerakni anyákat és amikor lebillent megmértem gramm pontosan ( több mérés átlaga ) kijött 209 gramm . Ezután ugyanezt a behajtokart a mechanikámra rakva 420 gramm adodott . Adig röviditettem a Derlin anya hosszát amig nem keptam kisseb értéket ez 10 MM-re jöt ki .
Inentöl elindult a mechanikám .
A modszert Lámpás barátom irta meg nekem de én is megtaláltam régen a neten ezt a modszert csak átsiklottam felete .
Ha valaki ezeket az értékeket kiszámolná nekem azt nagyon megköszöném !!
Tibor

svejk

Sziasztok!
Előre is boccs a reklámért.
Lenne még három egyforma mocim kissebb cnc-re.
SLO-SYN  MA61FS-80020
5V, 1A, 200lépés 60oz.in.(0.42Nm),8 kivezetéses
bipolárisnak is beköthető,igy illeszkedik a PROFI2-höz is. A három együtt 10000Ft.
Üdv: Németh István     svejk01@fibermail.hu

4mjnxdwuu

Sziasztok
Az lenne a kérdésem ismeri-e valaki a BEAGER LAHR motorokat, abból is az RDM 599/50 adatlapja érdekelne. /9,5mm tengely 8,5cm átmérő, 14,5cm hossz a kapocsléccel, 9 cm valós motorhossz, 0,72/0,36 fok, 0,7ohm, 2,4A 10 kivezetés, 5 tekercs?

f6kuxbs9f

Szia!
Ötfázisúnak tűnik, csak akkor vedd meg, ha van hozzá vezérlés is.
Üdv

4mjnxdwuu

Sziasztok.
A vezérlés nem feltétlenül probléma, inkább az érdekelne hány Nm-es lehet. Nagyon örülnék neki ha valaki megmondaná, mert ha nem sok, akkor tényleg nem éri meg vele foglalkozni.

ebalint

Szia!

Ebben a témakörben a 165. hozzászólás /és még néhány a környékén/ az enyém.
/fénykép a Berger Lahr -ról/

Engem ezekhez való vezérlő érdekelne.
Nyomatékotne tudom...