Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

Szia,
A 25/5 -ös golyósorsót ajándékba kaptad vagy vetted?
Mert ekkora átmérőjű és menetemelkedésű orsót én egy 2500-as gépbe építettem be. Te méretű gépedbe fölöslegesen nagy.

5yfyyj67

Sziasztok,
A DRV8825-ket félretettem, és kipróbáltam a motort egy http://leadshine.com/UploadFile/Down/DM556m.pdf" TARGET=_fnew>DM556 -al. DE nem jártam sok sikerrel. Beállítottam a ProTunerben 0.6A-t.  
De alig lehet felvenni a sebességet. Ugyanez a motor az eredeti moshidraw vezérlővel gravírozáskor megy veszettül, itt meg alig.
Túrtam egy  hy200-2220-270 motort ezer éves darab, full sebességre felhuzva is hibátlanul megy.
Valakinek van ötlete, mi lehet a baj? Tanácstalan vagyok!

s7manbs8

Na még mindig nem megy valami ...

s7manbs8

Itt ugyanannyi feszültséggel megy a hajtás, mint az eredetiben ahol megy mint a gép ?

5yfyyj67

Szia,
Hogy konkrétan a vezerlő mennyivel vezérli nem mértem. De 5v/24v betapja van.

5fgy7npup

Sziasztok!  
Van valakinek eladó léptető motor vezérlője?

zozo

[#nevetes1]   ...valamilyen szerintem mindenkinek van.  
Fejtsd ki bővebben, ha segítséget akarsz.

s7manbs8

Mekkorát szeretnél ?

5yfyyj67

Na sikerült belőni a vezérlőket a motorhoz, bár írtam a gyártónak, első kérdése az volt, hogy hol vettem, mert ehhez a motorhoz nem való, nem lehet jól optimalizálni a motorhoz. Hát csak sikerült. :)Három értékkel játszva:
Proportional Gain
Integral Gain
Electronic Damping Coefficient
Bár nem lehet úgy megtekerni mint a nagyobb motorjaimat.
De végre beépítve mindent a lézervágóba 300mm/sec sebességgel még hibátlanul vág, felette nem próbáltam. :)

5fgy7npup

Sziasztok!  
A4988 vezerlőt keresek! min 5db kellene! akinek van kérem jelezze!!

KBalázs

Elkezdtem léptetőmotorok tartónyomatékát méregetni, hogy tudjam az ismeretleneket hova sorolni (összedobtam egy mini mérôpadot) és valami egészen fura jött ki. Minden motornál, amikhez van adatlapom, pár tizednyi hibával az jön ki mint a katalógusadat (egy és két tekercset gerjesztve is). Van viszont egy kivétel, aminek hiába van 8 kivezetése, úgy néz ki hogy akárhogy kötve ugyanazt a tartónyomatékot produkálja, azaz nagyobb árammal, párhuzamos vagy soros kötésben sem erôsebb. Ezt a motorfajtát a vaskeresztmetszet korlátozza, telítôdik és ennyit tud? (egy pici Vexta)

iiidyyiy3

Na ez izgalmas téma! Kicsit bővebben is bemutathatnád a mérőpadot, mérést, engem érdekel!

keri

Gondolom rákapcsolja az áramot, és egy maghatározott erőkaron keresztül vagy súlyt pakol rá amíg le nem fittyed, vagy halmérleggel megnézi mekkora erővel tudja elforgatni.

keri

Igen, valószínű.

KBalázs

Ahogyan keri is írja.
Egy pillepalackba vékony (a képen a mérlegre téve látszik) csövön  folyatok vizet, ameddig a motorra rögzített kar (menetfúró hajtóvas) le nem "fittyen", névleges motoron átfolyó áramnál.
Készítettem egy képet, meg magyarázatot:
http://web-oldal.hu/beis-compo/tartonyomatek.jpg" border=0>