Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Ki használ 1kVA körüli tápegységet? Én 2kVA-est használok, ha az van kéznél. 
Na de komolyan. Te is ezzel a nagy döggel próbáltad.
Nem is tudtad felvetetni a motorral a vezérlőn bejumpolt 5,5A áramhoz közeli értéket, a lépésvesztést megelőző állapotban sem?
Látszik akkor, hogy kisebb trafó is elég, de azért a nagyobb megnyugtatóbb, jó sok kondival.
Több motorhoz egyetlen táp esetében is változik a helyzet. Van hogy egyszerre szaladnak, van hogy egyik táplálja a másikat.

r5y7cufaj

Sziasztok!  
Az egyik léptetőmotorom az egyik irányba többet lép mint a másik irányba. Mi lehet a gond? A mechanikán nem "érzem" , hogy szorulna...

s7manbs8

Tudjátok mit ? Csöves léptetőmotor vezérlőt kéne építeni. :) EL34-ből vagy akármi, ami van. :)

mex

Inkább pihenj le.[#vigyor3]

000000000

Igen milyen jó is lenne az mikor bekapcsolod a gépet és arra vársz, hogy a csövek végre elérjék az üzemi hőmérsékletüket. :)
Viszont egy 5 tengelyes vezérlőnél a 40 darab cső simám kifűtené a műhelyedet is :D

s7manbs8

A vezeték is aranyból lenne, mert úgy audiofilebb. :)

000000000

Az arany elég xar vezető, (van jobb is) de nagyon jó bevonatként mert nem oxidálódik,  
Tehát ez csak audiofil agyamentség, hogy magának a vezetéknek is ebből kell lenni.
(inkább ezüstöt ajánlanám)  

Néhány fém fajlagos vezetőképessége:(Am/Vmm2)
ezüst     63   
réz       56   
arany     45   
alumínium 37   
vas       10

s7manbs8

Jó, akkor legyen szupravezető. :)

Szalai György

Megoldás: Félvezető alapú mini áramkörök, légszereléssel, pici mozgó alkatrészekkel kiegészítve és adócső burkolatba zárva, belső Led disz világítással. Néha gőz is csapjon fel belőlük.
Korszerű, látványos, divatos, még senki nem készíti, eladható.

Az audiófülű nem feltétlenül ért az elektronikához, de van sok pénze. Veszi, ami jól néz ki, jó a hangja és drága.
Tőle fából is lehetne a villanydrót, de csak egzotikusból természetesen.

KBalázs

Motoros

Fontos: Minden egységet el kell csatolni a föld káros tömegétől. Megoldható pl. mágneses lebegtetéssel (2 drb neodium mágnes tengelyesen megvezetve ébenfa foglalatba) --minden egység alá 3 vagy 4 darab.  
Így nem hallod meg ha a villamos 4 háztömbel odébb kanyarodik.
Hangszóróvezetékeket, csöveket lehűteni -273 fok közelébe, ez rendezi az atomszerkezetet.
A trafókat ezüsthuzallal tekerni, a fali aljzat sem mindegy milyen, de a kriogenizálást se hanyagold el.

Ha mindent betartasz akkor azt is hallod, hogy a karmester suhint a pálcájával
https://www.youtube.com/watch?v=PkYZOqWAh24" TARGET=_fnew>A mester
És lehet hogy ez az egész igaz és akkor az  R=U/I viszont felejthető.

designr

Nagyon fontos még hogy az egyfázisú audiofil berendezéseknél nem mindegy a dugvilla helyzete..egyik irányban szebben szól.A referencia cd-t pedig pár órára mélyhűtőbe..-20 celziuszra hűteni..állítólag selymesebb hangja lessz::))

KBalázs

A CD "kezelés" hatásra van tudományos magyarázat (-om).
Nekem volt olyan írott lemezem, (amikor még volt CD lejátszóm) amirôl a vége felé egyre zajosabb lett a felvétel. Nyilván ahogy öregedett a lemez, és próbáltak a pit-ek eltünedezni, a nagyszerû kódolásnak/hibajavításnak hála, a hiányos adatot feltöltötte zajjal a CD lejátszó agya. Rendesen fehérzaj volt a csendesebb részeken.

designr

Én ezzel úgy vagyok..mint minap mikor faanyagot vettem,és a fakereskedés tulaját kérdeztem a faanyag gombamentesítéséről..érdemes-e,az a kis vegyszer 20-30 évig véd-e valamit?
Na ő mondta :persze ha hiszel benne használ::))

KBalázs

Jah, nem azt mondtam hogy én csinálnék ilyent lemezzel, (vagy hogy adnék egy garast is egy ilyen misztifikált szettér :) hanem hogy lehet/van hatása a hangra, kivételesen.