Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Na, pont kérdezni akartam mintha neked lett volna ilyened valami.

s7manbs8

Hát ez az , hogy a macera az nem hiányzik nekem se annyira. Most vagdalom ki az azt az 5 fázisú motort leváltó másik vagy szervó vagy léptetőre való átkonvertáláshoz szükséges paneleket, amire fel tudom szerelni az áttételt stb.  meglátom úgy mire képes jó lesz e, az eredeti 5 fázisú motort meg ha egyszer nagyon ráérne az ember és egy ilyen vezérlővel meg tudná hajtani, azt is meg lehet majd próbálni, csak emez most sürgősebb lenne.

etc77f5nr

Nekem ilyen motorjaim vannak, az mondjuk érdekes, hogy elvileg a mach3 tartóáramon tartja a motorokat, ill a vezérlő (piros TB6560), de amikor állóhelyzetben van a kuplunkgál fogva kényelmesen eltudom forgatni kézzel, nyilván nem annyira kényelmesen, de nem kell megszakadjak, akkor ott nem max áram a tartóáram? Forgás közben nem tudom lefogni kézzel akkor nagyon erős. Mondjuk nincs is 4.7A-en hajtva csak 3A. Mlegedni így is durván melegszik szal a 16.5W-ot még talán keveslem is :) Kézzel 2mpig fogható 1-2 óra munka után, de után eléggé éget, pontosan nem tudom megmérni hány C° nincs lézeres hőmérőm multiméter kis érzékelőjét tapasztottam rá úgy volt 50C°környéke, ami elvileg nem túl meleg.

etc77f5nr

Szalai György

Mérd csak meg, ha teheted. Lehet, hogy meglepődsz és nem is annyira meleg az, mint gondolod.
A 45C fokos motort már forrónak érzékeled, 50C felett pedig már fájdalmasan forrónak.
(Érdekes, hogy ha bekened a motort erős paprikával, akkor szobahőmérsékleten is forrónak érzed, mert a kapszaicin is aktiválja a forró receptoraidat.)
A motornak az 50C-fok még nem kánikula.

etc77f5nr

Szerintem is jó az 50C°de a tartóáram akkor is érdekes.

hostya

Mekkora tartóáram van beállítva a piros TB6560-on?
Én álló helyzetben is alig tudom elfordítani a 25mm átmérőjű kuplungon, pedig nekem csak 1,5Nm-es motorok vannak.

wcmwugefi

Sziasztok. Bocsánat, hogy itt is megkérdem. Tudna valaki segíteni az Elektronika topik #16076-os számú kérdésében? Előre is köszönöm! Attila

ANTAL GÁBOR

nem minden hátsó gondolat nélkül tettem föl reggel a kérdést. Sok esetben a tartóáramot a névleges áram 60 % ára programozzuk  no ilyenkor mivel a disszipált teljesítmény az áram négyzetével arányos ( 0.6*4.7 ) négyzet *0.37*2 = 5.88 watt lesz a fűtőteljesítmény .. A kezem szerint nekem is  ( sokkal !!! ) melegebb .  Majd megmérem korrektül a hőmérsékletet .Ha a tekercs melegellenállását a hideg ellenállással közelítem akkor egy kettősen integráló multiméterrel  a fesz átlagát megmérve elvileg a disszipált teljesítmény számolható

etc77f5nr

100% vagyis elméletben 2.5A

keri

Már régen szórakoztam vele akkor mértem, de már nem emlékszem  
12V-ról játszottam vele.
2-3Amperes lehet.
https://jgpqpg.dm2301.livefilestore.com/y2pqFbjb2UqEf-FOEZuE62OKcyDM8GW_E0oMtsjphdJGWxJGbqFUZ9GUY_eahzEAe-V2ZQkXxj4EvKxbSlGo8mwGUI-0BwhREInYy9rcEE-HZ4Zq7fAph4J1CvWJMgreStzOHIU2BoWVdHJWnw7yJjNRw/WP_20141219_17_42_22_Pro.jpg?psid=1" TARGET=_fnew>Lefotóztam neked. kb. ennyit tudok én is róla.

ebalint

Szia!

Hány db van Neked ebből és kb. mennyi lenne?

/nekem 2 db motorom van 10 kivezetéssel, lehet jó lenne/

A PMM.. 5 fázisú, de az STK mintha nem az lenne ...

f7pbhicb

Üdv,kellene nekem 3db 24v 3nm körüli 4 kivezetéses léptetőmotor akinek van az jelezze.

keri

Bocs, ez valahogy kimaradt.
3 darab van.
4ezerért vettem darabját itt a fórumon ugyan ebben az állapotban. Neked mennyit érne meg?

5 fázisú ez, nincs azzal gond, csak nincs hozzá a neten adatlap. Csak http://www.datasheetarchive.com/STK6762-datasheet.html" TARGET=_fnew>egy ilyen listát találtam, amiből kiderülnek a paraméterei.

u6p5jr23k

Sziasztok!
Milyen árnyékolt kábelt használtok a motor bekötéséhez? Gondolom erenként árnyékolt kell.  
Kösz!