Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

A zavara lehet fizikailag is valami elektromos jel vagy pedig a léptető impulzus nem elég hosszú a vezérlő programban beállításban pl. olyan is lehet.

xfg6v697j

Ha nyolcvezetékes a motorod,akkor el is lehet kötve.

a86ifm7g5

Milyen vezérlőt használsz?

Nekem pontosan volt ilyen jellegű tapasztalatom, TB6560-as vezérlővel. Ha a step jelet low active zöld pipába tettem, akkor csinált ilyen jellegzetes hangot, és tévesztett is. Ha a low active piros X volt, akkor hibátlanul futott szépen simán.

Ha optikai leválasztott vezérlőd van (pl MSD), akkor ott teljesen mindegy, hogy a low active milyen beállításban van, mindkét módban szép egyenletes járása lesz a motornak.

Hasonlítsd össze a Z tengelybeállításait a többivel.

besirkyjh

Szia

A vezérlöröl és a léptetöröl és a táprol és az LPT illesztöröl is kellene még adat .

Tápfeszültségre illetve fázis áramra tippelek .

Irj több adatot .

wvdn6us49

Igen TB6560-as vezérlőm van, akkor majd megpróbálom ezt a low active beállítást :) csak közben elszállt egy IC a vezérlőben, úgyhogy előbb szervízelni kell...  
Köszi

besirkyjh

Szia

Ok nékül nem szál el egyik sem .Ird le amit kértem és megelőzzük a bajt :)

x0bnhi5ag

Tisztelt Uraim!
A klaviotól vásároltam két db egyforma ISS 57 typ léptetőmotort integrált vezérléssel és enkoderes visszacsatolással. Összekötöttem őket egy vékony dróttal, ellentétes forgásirány mellett hajtottam meg valamilyen gyorsabb részeket is tartalmazó G -coddal.Kiválóan együtt futnak, nagyon dinamikusak, csak ajánlani tudom.  

Video:  https://www.youtube.com/watch?v=wypyhhnjBdA

y9au2mspr

Üdv mindenkinek. A mai napon bekötöttem a meghajtókat a motorokba. Továbbá a hdbb2-t is áram alá helyeztem. Mikor bekapcsolat a két  MSDD-80-5.6-ra  csatlakoztatott motorok halkan,de búgónak tűnő sziszegő hangot hallatnak. A 7.8A 80V DM860 meghajtóra szerelt motor viszont néma csendben van.  Ha a motorokat megcserélem a két meghajtó típusnál akkor is csak az előzőnél jelentkeznek a tünetek. Ez normális lehet? A UC300-5LPT még nem került betáplálásra 5v táp hiánya végett. üdv Szabolcs

besirkyjh

Szia  

Ha tényleg DD-s a vezérlöd akkor elöbb tanitsd be a motorhoz ( SW4 -el ) utánna valoszinü elhalgat .

ANTAL GÁBOR

Azt hiszem nekem is volt hasonlóm a DD  ( digitális ) meghajtónál de az autótuninggal megszünt.  Csináltál autótuningot ?

istvan58

Én is ilyen vezérlőket használok, halk sistergés mindég lesz de nem gond.

y9au2mspr

Köszönöm a válaszokat. Akkor egyenlőre hagyom. Az SW4 -nem segített.

80n6rakth

Sziasztok! Van egy KH42JM2B140C 6 kivezetéses unipoláris léptetőmotorom. Gyártottak ebből sima bipolárisat is. Az lenne a kérdésem, hogy a 2 közt csak annyi a különbség, hogy az enyémnek van 1-1 kivezetése a féltekercsnél? Ha sorosan kötöm be akkor ugyan azt fogja tudni mint a bipoláris változat? Jól tudom, hogy ha fél tekercset kötök csak be akkor nagyobb nyomaték és kisebb sebesség érhető el?

keri

Sz.József

"Jól tudom, hogy ha fél tekercset kötök csak be akkor nagyobb nyomaték és kisebb sebesség érhető el?"
Szerintem ha kihagyod a közepét, akkor igaz ez az állítás...
Féltekercsnél pont fordítva van.
Nagyobb sebesség, kisebb nyomaték.