Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Én is úgy gondoltam, hogy azért itt a forgatónyomaték értékek átestek kis optikai-tuningon, de ha a fele igaz, az már nekem jó lehet.
Egy HBM45 manuális maróra akasztanám őket, mert már unalmas a tekergetés. :-)
A kérdésem arra irányult elsősorban, hogy van-e esetleg gyakorlati tapasztalata valakinek ezekkel. Alapból nem drága, de ha nem működik jól, vagy halványlila amperszag kíséretében eltávoznak az alkatrészek, akkor nem annyira olcsó. :-)
Amennyiben nincs tapasztalat, akkor rendelek egy szettet és majd kiderül, hogy mit is tud valójában.

istvan3

Ne felejtsd még a 27% áfát plusz vámot, ha nem tévedek, ezt még rárakják a határnál.

wm94bppdn

Ár + szállítás a vám alapja, majd a vámmal növelt értéket szorozzák 1.27-tel (ÁFA). A vám is adó, azt is megadőztatják...

000000000

Igen, így lenne, ha nem a németországi raktárból jönne! :-)

Devecz Miklós

Olvasd vissza a visszajelzések között a negatívokat. Általában azért kapja, mert az csak egy dolog, hogy németből jön.

2dbfy8y

Ma tesztelgettem ismét.
Áramon tudtam állítani, de nem javult semmit.
Elég dadogva is jár, meg nincs ereje.
Lehet kevés neki az a 24V-os toroid?
Vagy ilyent okozhat a nem megfelelő pc is.
Jelen pillanatban egy laptopról próbálgattam, ennek a driver testje nem igazán szép.

279nwbpsa

Szia!
Amatőr a #4404-ben linkelte a vezérlő doksiját.
Érdemes lenne átnézned alaposabban.Benne van a potival kapcsolatos kérdésedre és a némításra is a válasz.Jobbat,többet én magam bizonyosan nem tudnék mondani...
A dobozoláson(előlapon)jelölve vannak a tengelyek(X-Y-Z),aránylag könnyen visszanézhető,melyik megy a nyák A-B-C pontjára,így aztán be tudod állítani az áramot.
Elképzelhető,hogy nem az eredeti sorrendben csatlakoztattátok a motorokat?Az biztos,hogy a legnagyobb moci,az Y tengelyhez tartozott,amikor még nálam volt használatban.
Aránylag sokáig használtam.Valóban sípolt és nem volt szélvész gyors vele a gépem,de olyan rendellenes működést nem tapasztaltam,mint amit írsz.
Mondjuk a sebességen egy,a mostaninál picit nagyobb feszültségű táp sokat segítene.
Nagyon szívesen segítenék többet,de elég régen használtam már azt a vezérlőt...

279nwbpsa

Hát,nem tudom,a pc hibás-e,de az tuti,hogy nálam ez a szett működött és elég soká.Érdemes lenne másik gépen is megpróbálni.
A 24V a max. sebességbe beleszólhat,más gondot nem hiszem,hogy okoz(én nem tapasztaltam)

s7manbs8

A bipolárishoz képes itt is egy nagyobb táp segít, akkor eléri azt a sebességet, amit lehet.

2dbfy8y

Kb mekkora tápig mehetek el?
Ez mennyit bír ki?

s7manbs8

Azt nem tudom, milyen FET-ek vannak benne, ha jól rémlik 100-V-osak, de lehet vagy 50-60 V-tal mehet az úgy gondolom, de ez nem tuti, csak vélemény.

PSoft

Olvassátok már el azt a qrva leírást,amit a gyártó 'anno mellékelt minden példányhoz!

© Amatőr,már linkelte a #4404-ben.

Pld. a motortápra azt írja,hogy:

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20leptetomotorral/H1%20vez%E9rl%F5%20g%E9pk%F6nyv/H1_Controller.pdf" TARGET=_fnew>"Maximális motor tápfeszültség : 50V,"

2dbfy8y

Köszönöm![#worship]
Hogy én ezt nem láttam benne.....  
Túl szem előtt volt.

wvdn6us49

Sziasztok!  
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Elindítottam a marógépemet, sikerült végre beállítani és összehangolni a Mach3-as vezérlővel, tudom mozgatni mindegyik tengelyt, azonban az X és Y tengelyem mozgása elég nehézkes és rendellenes. Először azt hittem, hogy esetleg feszülnek a vezetők és emiatt nehezen tudja mozgatni a léptetőmotor, de aztán levettem a szíjat és úgy is elég érdekesen forog a motor. Léptető motor hiba?  
Ezen a videón lehet hallani is különbséget, a Z irányba szépen jár, viszont a másik irányba szörnyű:  
https://www.youtube.com/watch?v=rKkxT45Xrbg&feature=youtu.be  

Ezen a videón pedig szíj nélkül, így is elég érdekes hangja van (bár ezen a videón nem jön át annyira):  
https://www.youtube.com/watch?v=4Vm3V-1y-pg&feature=youtu.be  

Volt esetleg valakinek már hasonló problémája?  
A segítséget előre is köszönöm!!

s7manbs8

Ezt a rossz motorodat tedd rá arra a vezérlőre, amelyiken szép a hangja a másiknak, ha akkor is csúnya a hangja, akkor a motor rossz, ha nem, akkor meg valami zavar van abban a vezérlőben.