Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

Gyárfás Attila

Az alkatrészeket kicseréltem, átmértem. Zárlat sehol nincs. Van rajta egy visszajelző led, ami gyakorlatilag a sebességet mutatja, úgy villog ahogy a potit tekerem. Elvileg a kimeneten is ilyen sebességnek kellene lennie. Úgyhogy passz.

s7manbs8

Akkor az 555 IC rész működik, most már csak azt kell megnézni, hogy a HC194 be milyen jelek mennek vajon, mert annak meg a törlő bemenete meg a léptető stb. hogy ha ott bemegy, ki meg mégse jön az mitől lehet. Küldhettél volna egy példányt megnéztem volna.

yy2yggmv7

Bocs ,hogy szólok de megnéztem a moci adatlapját és ott a fázisáram 1,2A ,az ULN2803 pedig Max 50V/0,5A-es.
Szerintem elszállt az IC, de elnézést ha tévedek és elnéztem valamit.

Vetesi75

A bekapcsolás pillanatában az irányt adó kapcsoló valamelyik állásban zárva van?

Gyárfás Attila

Igen az egyik irány zárva van.

2dbfy8y

Sziasztok!
Valaki ismeri a H1-es vezérlőt?
Annál van valami áram, amper beállítási lehetőség?
Meg 8 vezetékes moci most 6 vezetékesre van bekötve. Itt is be lehet kötni 4 vezetékesként?

2dbfy8y

Köszi!

Egyik havernak vettük ezt, de lehet bukta lesz.
Lehet jobb lett volna, már a bevált msd.

279nwbpsa

Szia Pabló!
Ez gondolom a tőlem vásárolt szett?
Ez a H1 egy unipoláris vezérlő,
6 vezetékes(unipoláris)motorokat köthetsz rá.Vagy unipolárisként bekötve,8 vez. mocikat.
Bipoláris,4 vez. motorok nem jók hozzá.
Az áramot,a nyákon található potival lehet 0.1A-4.7A között állítani.Feszültség Max.50Vdc
A jelenlegi táp,egy 24V/10A-es toroiddal készült.

279nwbpsa

Ja,az áram beállítására szolgáló potik ki vannak vezetve a doboz előlapjára,könnyű hozzájuk férni.

2dbfy8y

Szia!

Talált! [#nevetes1]
Kivezetve a doboz előlapjára?
Ott nem igazán láttam én.

000000000

Sziasztok!

Szeretnék véleményt kérni a kínai léptetőmotorokkal kapcsolatban!
Jelenleg tele van az e-bay wantai és longs nevű termékekkel.
10-12Nm-es szettek 3 motorral 3 táppal 3 vezérlővel 1 párhuzamos csatolóval 110eFt környékén vannak.
http://www.ebay.com/itm/3Axis-Wantai-NEMA-34-Stepper-Motor-11-2N-m-85BYGH450C-012-Driver-CNC-Cut-Mill-/141091576161?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20d9b69961" TARGET=_fnew>Kínai szett

Láttam már itt a fórumon is ilyeneket hirdetve, csak azok kisebbek voltak.
Érdemes ezeket megvenni?
Sajnos a külföldi fórumokon csak több évvel ezelőtti véleményeket találtam, bár azok között volt sok negatív is, de volt olyan személy is, aki sokat használt fel ezekből hiba nélkül.
Tehát érdemes beruházni ezekbe?

Köszönöm a segítséget előre is!

000000000

Első blikkre a mérete alapján a felére tippelném a nyomatékot.
Legalább is amit a t2cnc-nél vettünk 12Nm-est az jóval méretesebb volt.
Mert úgy emlékszem az nem 32 hanem NEMA42 méretű.
Mellesleg mihez kell ekkora nyomaték, mert egy kis alu vázas gépet úgy szaggatná szét mint üzbég paraszt a tangóharmonikát.  [#hehe]

279nwbpsa

Ne haragudj,de nem mostani dolog,lehet,hogy rosszul emlékezem rá...
Így sincsen gáz,mert,ha a doboz fedelét lecsavarozod,akkor látható a vezérlő és rajta a potik.0.1A-4.7A között állíthatsz...

2dbfy8y

Tetejét tegnap lekaptam, csak nem tudtam merre felé kell állítani!
Meg A-B-C poti van, gondolom az az X-Y-Z
Meg a másik kérdésem, hogy kicsit nem e lehet halkítani a sípolásán?
Gondolom ezt a motor adja, ahogyan gerjed.
Meg azt vettem észre, ha álló helyzetből indul,  nehezebben akar megindulni, mintha menet közben irányt vált, és megindul ellenkező irányba.
Ezt mi okozhatja? Nagy lehet a tartó áram helyzete?