Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

A második és harmadik mondat

s7manbs8

Biztos, nem csak rossz szót használ és félreérthető ?

keri

Na Tibor, itt a lehetőség, magyarázd el szegény tudatlan kezdőnek, ahelyett hogy gyalázkodsz már megint, az érdemi hozzászólás helyett.

keri

Műszakilag biztos nem volt szabatos a megfogalmazás, de azért jó pár elektronikához nem konyító autószerelő köszönheti nekem a kiváló vizsgaeredményeit...na meg azért arra is kíváncsi lennék Tibor hány saját fejlesztésű vezérlőt épített, mert én már csináltam párat ;-)

000000000

Tudod egy embernél két dolog (műszaki tudatlanság ÉS nagyképűség) együttállása nálam súlyos dolog, és utána az ilyen emberkék még általában be is sértődnek, és gyalázkodónak, kioktatónak merészelik nevezni azt, aki felhívta a figyelmét a téves állításaira egy műszaki Fórumon. ANTAL GÁBOR is gyalázott?
A te ilyen tudással épített vezérlőidet pedig lerosszom, de te se nagyon kapcsold be őket, ha van egy csepp kis önkritikád.
Ugyanis ekkor a marhaságokat ilyen töményen még életemben nem láttam:
"Azoknak olyan nagy a belső ellenállása, és ezáltal az indukciója, hogy a névleges feszültségen, névleges áram fog folyni. Viszont ezért nem túl hatékonyak és nem is túl dinamikusak."

zotykó

Akkor ne haragudj, de ilyen háttérrel elvárható lenne sőt kötelező a szabatos műszaki megfogalmazás.

Ne lehessen félre érteni. A műszaki világban ez nagyon fontos.

svejk

Ejnye basszus Keri, abból a két mondatból máshogy kellett volna kimásznod![#ejnye1]

000000000

Sajnálom, hogy sikerült egy ilyen kis vitatkozást elindítanom.
Elég sokat olvasgattam, az egész hétvégét rá szántam és sok helyen is írták, hogy a mechanikát kell jól megépíteni. Lassan nekiállok megtervezni SketchUp-ban és akkor linkelek be képeket is.
Viszont sokan is használnak Arduinot, mert állítólag jobb is, mint a roros portos megoldás. Lehet egyszerre több motort is vezérelni, itt egy videó, ahol lehet látni, hogy elég pontosan kivágott vele egy nyákot: http://www.youtube.com/watch?v=SzFpiU6OSTQ
Valami hasonló lesz felépítésben, bár én leginkább fát fogok használni. Ehhez jobban fog hasonlítani, bár a sínek máshogy lesznek megoldva és egy kicsit kisebb lesz: http://buildyourcnc.com/MarkKsCNCMachine.aspx

Akkor először megépítem és utána rendelem meg hozzá az elektronikát.

besirkyjh

Szia  

Valami félértésröl lesz szo vangy info hiányrol :)
Mi sem használunk a vezérlöinkhez soros portot , ott az LPT vagy az USB .
Gyüjts még infokat mig épited a mechanikát .
Kérdezz segitünk .

000000000

Ha nagy a belső ellenállása és az indukciója, akkor mitől tud felvenni pl 12V-on 20A-t?
Az pl csak 0,6ohm.
Ez mihez képest nagy?

keri

Te komolyan ennyire autista vagy hogy nem érted?

Antal Gábor veled ellentétben SOHA nem gyalázkodik.
Elmondja hogy helyes megoldást kutúráltan, és ha visszalapozol, én mindig meg is köszönöm neki.

Szóval tanulj tőle emberi viselkedést!

Ezen kívül légy szíves idézd be hol gyalázkodtam.

keri

Először is nem neked írtam, és nem is szakembernek, mert akkor nem kellene magyaráznom.

Az elvet próbáltam MEGÉRTETNI egy laikusnak tűnő emberrel, mert én hiszem, hogy aki akar, bármit képes megérteni.
Éppen EZÉRT nyílván van benne ellentmondás, pontatlanság, hülyeség, de ez egy BESZÉLGETÉS, vagyis interaktív, a kérdező visszakérdez, én megvilágítom neki más irányból, más magyarázattal, de ha idejön Tibor és közli hogy hülye vagyok, nagyképű (ezt vállalom), és inkább  ne írjak semmit, erre pedig 30 ember ugrik hogy végre fröcsög a vér, úgy nem tudom elmagyarázni annak az EGY embernek.

És ide a bökőt, hogy azon felül hogy Tibor azt bizonygatja majd, hogy ő mennyire korrekt módon fogalmaz, és nem érti miért sértődik ezen meg mindenki, nem fogja elmagyarázni szerencsétlennek, vagy ha igen, akkor valami érthetetlen ámde roppant szabatos magyarázattal.

keri

Nyugi, nem te indítottad.
Tibornak szokása ez.

besirkyjh

Szia  

Igy jár az aki probál segiteni , még ha hibázik is néha ! Csak abbol hogy a hibák kezelése milyen hangnemben történik a Te eddigi hitelességed bukik vagy sem !
Meg kellene az embereknek már tanulni a hibát javitani és nem csak felhivni rá a figyelmet de föleg nem a más farvizén evezve bologatni .

Beváltnak látszik : nem irok számokat nem irok konkrétan semmit csak javaslok és felhivom a figyelmet a másnak más lehet a véleménye dologra .
Ha nem akarod hogy az eddigi irásaid semmi értéket ne képviseljenek kerüld a konkrétumokat legalább is addig mig meg nem tanulunk komunnikálni egymással és nem tudjuk kezelni egymást kulturáltan !

keri

A videót látva értem mit akarsz.
Ott egy G-kód alapján vezérlést oldottak meg vele. Erre kétségtelenül kiváló, olyannyira hogy majd elkérem tőled a megoldást :)

Azonban itt külön léptető motor meghajtó áramkör van. Azt azért ne hagyd ki, mert így jobb teljesítményre lesz képes a motorod, a hogy azt pontatlanul és műszakilag nem szabatos módon leírtam [#idiota]

És kérdezz nyugodtan, Tiborral majd én foglalkozok [#eplus2]