Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

De arra a gépre szerintem 6-8 mágnest is fel lehetne tenni mágnesezési célból Nézd meg hogy milyen hosszú a két vasgyám közötti szakasz. Az egy univerzális mágnesező  Amtőr gyakorlatban ha csak a hatodrészével számolom akkor csak 1.2 kW  
 ( amit meg fogok csinálni az 650 Watt os lesz )

keri

Ja, ok, így érthető. Energetikában már láttam masszív rézgerendát meggörbülni.

Szalai György

Igen, arra a gépre több mágnes is felfér, de akkor a gép fluxusa a több mágnes között oszlik meg, vagyis akkor csak tört résznyi teljesítmény jut egy mágnesre.
Mert most azon az egy mágnes vason keresztül záródik a gép által megtermelt összes erővonala.
(Legalább is a vas telítődéséig, utána a többi erővonalnak meg már csak a levegőben marad hely.)
http://adsoftheworld.com/files/images/nzswing.jpg" TARGET=_fnew>Most megyek, kicsit kisimítom az idegeimet.

000000000

Egy masszív zárlat le is tépi a sínt a tartójáról, ha az nincs normálisan méretezve.

Szalai György

http://www.mikeholt.com/img/mojonews/whatisarcflash.jpg" TARGET=_fnew>Még ki is pókhálózza a kapcsolóteret.

PSoft

Te,még ismerted az EVIG-es,U-típusú öntöttvas szekrénycsaládot.

Porrá törtek a porcelán,papírbetétes síntávtartók a 30x10-es sínek "szorításától",egy a felső szekrényből beejtett,és ottfelejtett:((( villáskulcs okozta sínzárlatnál.

000000000

Én egyszer találkoztam hasonló sínszekrényben ottfelejtett 22-24-es villáskulccsal a sineken.
A sinek festve voltak és nem kezdték ki a kulcsot!
Éves karbantartáskor találtuk. (MOL)
Kicsit meglepődtünk, mert villany alatt volt a szekrény és úgy szedtük le a fedelet, hogy csak belenézzünk.
Előtte 315A.

Szalai György

Semleges csevegő, vegyes ügyek #26045

svejk

Ühüm, ja, lehet.
Szóval nekem a felmágnesezés egyszerűbbnek tűnik bazi nagy impulzussal mint a statikus mód, mint amit B.Tibor linkelt, illetve Antal Gábor erőlteti. (nem pejoratív)
Többek közt az általad leírt indokok miatt.

Etib

Érdeklődnék, hogy léptetőmotorhoz a szükséges táp teljesítményét egyszerűen a fázisáram * feszültség alapján tervezitek?

s7manbs8

Az úgy nem teljesen fedi a valóságot, mert ha csak nagyon lassan mozgatod addig elég neki annyi áram, teljesítmény, de ha gyorsan forgatod, akkor több kell neki, hogy pontosan mennyi az a vezérlőtől is függhet, mert akár vissza is lehet termelni az eldisszipálás helyett is szerintem, ha valaki nagyon ügyes vezérlést csinálna.

besirkyjh

Szia  

At esetek 99%-ban a vezérlöre kapcsolhato max feszültség dönti el .A vezérlök tudják a dolgukat !Ha saját épitésü a vezérlö akkor a kapcsolás szerinti feszültséget kel figyelembe venni .Feszültség választásnál még segitség lehet hogy a léptetö ( nagyon lassu moszgásnál pl 100mm/min ) hömérséklete ne haladja meg az 50 fokot kb !
Milyen a vezérlöd ?

Etib

Szia!
A vezérlők MDSS-80 8.2 és 5.6 -osak (lesznek). A motorok egy 9A, 2 db 6A és egy db 4,3 A / fázisos motorok. Mindegyik hajtható 60-70V-al. Most akarnám megépíteni a tápot és dilemmázok mekkora toroido(kat)t vegyek. Előre is köszi a segítséget.

besirkyjh

Szia  

5-600W  toroid elég lesz szerintem böven és menj a 80volt DC környékéére és puffernek az amperenkénti 1000uf is jonak tünik .
Nekem a 9A-es léptetö gyanus (hány Nm , 12? )kevés lesz hozzá a 80 volt ( a max fordulatod kevés lesz ) olyan 130V körüli vezérlö kellene .
Probál a Klavionál a Tibor Györgyöt elérni vagy itt a forumon a topickjában a biztonság kedvéért kérdezz rá .
A közelmultban volt valami hasonloval dolgom és a 80 voltos táprol a 6.4Nm-es léptetö halomra verte a 12Nm-est , egyszerüen 200fordulat fölé nem ment illetve két újjal simán megfogtam ezen a fordulaton is .Kérdezd inkább , jobban jársz !

Etib

Szia!
Köszönöm az infókat.A 9A-os motor HN200 3451 0900 AST04-es . Jól tudtad, hogy nem 70V-os hanem 120V feszültséget igényel.  
Pont erre a típusra sajnos még a MAE honlapján sem találtam infót a nyomatékára. Valahol 10Nm körül lehet.Nekem 30 V-on is elindult amikor teszteltem,igaz csak azt néztem, hogy rendben működik-e és nem terheltem. Olyan vezérlő ami 80V felett tud , sajnos aranyárban van a Klaviónál, meg akarom próbálni 80V-on terhelés mellett mit tud. ( a 9A-is aggasztó mert a legnagyobb vezélőjük is csak 8.2A-t tud). Az 500-600W-os toroidot motoronként gondoltad?
Kondiba 10000uF-osat vettem.