Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Megvan már az az L298 panel, a múltkor említetted, hogy hamarosan lesz új nyákterved ?

xfg6v697j

nálam is kimerevedik vlc playerrel

jv7pu3a5p

Nálam a WIN7 média player gond nélkül viszi.  

Bocsánat még lusta voltam keresni konvertáló progit (mp4 -> avi)
A teló csak ebbe a formátumba rögzít...

jv7pu3a5p

Nálam viszi a VLC...

xfg6v697j

Xp-s mediplayer nem eszi.

jv7pu3a5p

Találtam egy ingyenes konvertálót.

http://www.gsmvezerles.hu/downloads/nyakfuras.avi" TARGET=_fnew>AVI

xfg6v697j

Kicsa

Ez érdekes jelenség,ezt nem is vettem figyelembe. (A tesztnél össze vissza voltak bekötve a motorok)
Még egy próba a felcserélésre aztán 'feladom'. Jó lesz ez a 1.5 m/perc is...azt legalább stabilan tudja. Na de ezt még meglesem.

s7manbs8

Jó én kissé el vagyok maradva rendszerileg, meg gépileg is, de azért nem az őskorban járok, de eme új konverterrel vagy valami csak megpróbálom megnézni, hogy milyen gyors az a fúró .

xfg6v697j

szerintem is elégedett lehetsz vele.
az enyémek csak 500mm/percet tudnak.
igaz nemegész 1Nm-es motorok.

s7manbs8

Na most az megy, csak már akkor a alaplapomat kéne lecserélni, hogy gyorsabb legyen, mert ez nálam nagyon szaggat. :)

besirkyjh

Szia  

Igen megjöttek és jok is ( már kiprobáltam egy garniturát ) .

Sprint Layout5 , mehet ?

bvadkrcds

Szisztok!

Hogyan lehet megoldani, hogy  léptecsre encodert rakjak? Van két X-tengelyem , ami nincs mechanikusan összekötve. Problémát jelenthet, ha lépésvesztés vagy tápfesz kimaradás van. Megcsavarodhat a híd.  
Mondjuk adott egy léptecs vezérlő: Step Dir… Az encoder jeleit A,B hogy tudnám felhasználni? Egy második LPT port???? Ami az encodert kezeli?    

s7manbs8

Van olyanom, igen, azzal meg tudom nézni. :) Kösz.

xfg6v697j

a mach nem támogatja léptető+enkoder kombinációt.
Azért olyat el tudnék képzelni,hogy a két enkoder dro-ját összevetni egy brainnal,és ha eltérést észlel bizonyos határok kött,.akkor leállítja a g kod futását.