Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

keri

Vagyis áramgenerátor.
Az valóban sokat javít.

ht0cjk58i

Nem kezdettől az ULN volt tervben.Így van ez a léptecsekkel,nem egyszerű menet.Ha PC-s vez jó lenne nem lenne ilyen gond.De kamera mozgató daruhoz egy Pc azért már túlzás lenne :).Ezzel a vezérlővel nem forog olyan gyorsan mint PC-sel.Amúgy is kamera elég lassan forogna de a simább lépésekért akartam fentebb vinni a fordulatott, hogy az lassító áttét után sima legyen a járása.Kísérletezgetek még kicsit és meglátjuk mi lesz belőle.Igaz, hogy van gyári vezérlő de abban hol a kihívás és a tapasztalat?Próbálok videót feltenni még este.

ht0cjk58i

A motor adatai:12V/1A  11Ncm/5 lépés/sec.
Nem lehet hogy a motor kicsi ehhez a vezérlőhöz?Ezekből az adatokból hogy tudom meg a max fordulatot?  

B.Tibor

Ilyesmi kameramozgató darut akarsz csinálni?
http://forrasvideo.hu/berles.html" TARGET=_fnew>link (elvileg rögtön elindul a videó, de ha nem, kattints a CRAN-ra)
Ez egy PIC mikrokontrollerrel és két db RC szervóval működik, a tengelyek végén van 1-1 potméter, ami a pozíciót mutatja, lehet kézzel mozgatni a kamerát 2 irányban, tetszőleges sebességgel, és lehet memorizálni is egy előre beállított mozgást, amit gombnyomásra ismételtetni bármennyiszer. Képes nagyon lassan is menni, teljesen reszketés mentesen, ha jól emlékszem kb 2 perc alatt teszi meg a 270 fokot.
A programot én írtam, apám a mechanika 80%-át, a kameramozgatást meg 100%-osan. Ez egy egyedi darab, egy havernak készült.

B.Tibor

Ez is egy jó honlap, innen sok ötletet merítettünk:
http://servocity.com/html/pt-2100_pan__tilt_system.html" TARGET=_fnew>ServoCity PT-2100 Pan & Tilt System
Ez már nagyobb motorokkal van mozgatva.

ht0cjk58i

Igen ilyet kéne gyártani havernak.Jó kis lap, tényleg sok ötlet van.Köszi.Esetleg a te vezérlődről tudnánk értekezni?Mailban.

svejk

No, gondoltam én, hogy ki van ez már találva házilag is.
Sipos8 már vagy a 3. ember aki ilyesmit szeretne építeni.
Jó a cuccotok!
Nagysebességű kamerátok nincs véletlen?

B.Tibor

Úgy tudom, hogy csak 50 fps-es van. Gondolom ennél gyorsabbat szeretnél.

svejk

Igen, gyorsabbat...
Csak eszembe jutott, látva hogy kölcsönzéssel is foglalkozol. (vagy a honlap nem a Tiéd?)

B.Tibor

Igen, a honlap nem az enyém. Azé, akinek a darut csináltuk. Ő a videós, mi csak segítettünk neki összehozni dolgokat. Én csak hobbiból kamerázgatok magamnak, olcsó kamerával.

000000000

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok:) Szóval nem régiben megjelent egy új szerintem kínai léptető meghajtó, szóval a linken lévő szerkezetről lenne szó és a kérdésem mennyiben jobb szerintetek ez mint a tb6560 érdemes e belevágni a fejszét, vagy inkább klavio féle megható és motorok??

http://viewitem.eim.ebay.hu/3x-M542-CNC-Stepper-Driver-For-Nema17-Nema23-Nema34-Motor-5-Axis-Breakout-Board/120864106262/item

svejk

A TB6560-nél bizonyára többet tud, már eleve az adatlapja szerint is, de a tuti csak akkor derül ki ha valaki vesz belőle.
Azért azt is számításba kell venni, hogy milyen a terméktámogatás és az esetleges szervízháttér.

cx79vmdj5

Eladó Sla7062 ickből épitett 4tengelyes vezérlő, 3db 2A-es motorral együtt. 30000Ft. Végre a saját vezérlőm hajtom, és feleslegessé vált. http://kepfeltoltes.hu/view/120218/100_7400_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>sla7062

besirkyjh

Szia  

Kis fantáziával könnyen kiegészithetö az MSD50-4.2 itthon forgalmazott termékre ( csak a nevük más ) , viszont itthon kapsz rá korekt szervizt és nem érhet meglepetés .
Nem szabad összehasonlitani az 6560-al ( nem egy kategoria ) de hobbiszintü alkalmazásra az is jo választás lehet .

000000000

Zoli, Svejk köszönöm a gyors reakciót! Gyors utána nézelődés után Klavio féle szett +30.000Huf lenne. Annyiért meg már inkább vennék egy 100w-os omron szervót úgyis van 3 hajtóművem ami hozzávaló 1:15-ös áttétellel. Na még meglátom:) Azért köszike.