Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

svejk

Szakszerűen célszerszámmal, nem teljesen szakszerűen a bronzkerekek sokk szerű felmelegítésével és két lapos csavarhúzóval.

svejk

Természetese van még brutálisabb módszer is, de ahhoz el kell dönteni melyik alkatrészre van szükséged :))

r5y7cufaj

Köszönöm a válaszokat, én is melegítésre gondoltam.

ra8nsmk6w

Csinálj egy árnyékoló lemezt egy darab alulemezből. Hőlégfúvóval melegitsd fel és két derékszögű lapos csavarhúzóval simán lejön. Ha nem melegited fel akkor is lejön, de van úgy, hogy a forgórészből kihuzza a tengelyt. A derékszögű csavarhuzó egy fontos kellék, de csak párossával

r5y7cufaj

Mi lenne ha leesztergálnám?
(motort meghajtva)

svejk

Ilyesmire utaltam a #3094-ben, csak nem tudtam melyik része kell.
Egyébként egyszerűbb leköszörülni az egyik oldalát a tengelyig.
Mindenesetre a képet elnézve, pedig az a bronz kerék többet ér mint maga a motor :(

Sz.József

Ha nincsen szükséged a fogaskerékre akkor satuban
nyomd meg a kereket,
azután fordítasz 90fokot, még egyszer "megnyomorítod" és lehet kézzel is lejön, de két csavarhúzóval erőlködés nélkül biztosan...

r5y7cufaj

Köszönöm az infokat!

svejk

Talán nincs is ennél egyszerűbb. [#eljen]

000000000

Én ezt úgy csináltam, hogy fogtam egy reszelőt és adtam a keréknek vele majdnem a tengelyig. Fellazult és leesett róla.

ggdr57dg

Van egy kisebb marék újra hasznosításra váró L297 otthon, ezért is érdekel a HOME kimenet. http://www.st.com/internet/com/TECHNICAL_RESOURCES/TECHNICAL_LITERATURE/DATASHEET/CD00000063.pdf" TARGET=_fnew>Amit itt olvastam, az kb. annyi, amit Te is írtál. Fél lépés és Normal drive módban az állapot szekvencia kezdetét (1) jelöli, a RESET hatására a logika a HOME pozícióba áll a szekvenciában, vagyis annak kezdetére. Ez - ha jól okoskodok - egy 1,8°/lépés motor esetén 50-szer következik be minden tengely fordulat alatt. Számomra ebből az következik, hogy ha pl. egy ilyen motor direktbe hajt egy 2mm emelkedésű orsót, a hajtott tengely minden 1/25mm-nél (gyk. 0,04mm :-) aktív a HOME kimenet. Sajnos nem igazán értek (még) hozzá, de azt gondolom, hogy ez kicsit sok HOME pozíciónak, ezért kell egy mechanikus pozíció adó is, amit AND kapcsolatba kell hozni a HOME kimenettel. http://www.technologicalarts.com/myfiles/data/AN470.pdf" TARGET=_fnew>Egy másik L297 adatlap szerint: "RESET is an asynchronous reset input which restores the translator block to the home position (state 1, ABCD = 0101). The HOME output (open collector) signals this condition and is intended to the ANDed with the output of a mechanical home position sensor"
Remélem nem írtam nagy butaságot, és ez persze az L297-re vonatkozik.

dcsaba

Én egyszerűen összeroppantottam a kereket.

cx79vmdj5

Sziasztok!

Ha valaki épitett sla7021-el, sla7024-el, vagy sla7026-al több tengelyes vezérlőt, és működött neki lépésvesztés nélkül, és a kapcsolási rajzot, és a nyáktervet el tudná nekem juttatni, ezt a segitségét megköszönném neki.

kisinas

Szia !
Ezt az oldalt már régóta ismerem, az adott kapcsolás nem tudom mennyire megbízható, egyszerű regisztrációval a nyákterv is letölthető:
http://robozone.su/2008/05/26/drajjver-shagovogo-dvigatelja-na-osnove.html" TARGET=_fnew>sla 7024

besirkyjh

Szia  

Ez még nem megy step/dir meghajtással , kel hozzá még egy meghajto is .Az hogy unipoláris nem gond ?
Komplett terv nincs ?