Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Látod most cáfoltad meg az eredeti állításodat. Hiszen a 157 nem egyenlő pi*50-el.
Akkor meg teljesen felesleges, sőt hibanövelő tényező. A CNC gépnek nem gond 16 ... 32 jegyű pontosággal kiszámítani valamit. Utána pedig ha jó az interpolátor algoritmusa a vezérlőnek, mindig csak +- felbontás/2 lesz a legnagyobb elvi eltérés maximális értéke. Ezért aztán annyira nem érdemes törekedni pl. "kerek" 0.01 mm-es felbontásra, pl. egy 0.009876 mm felbontású géppel jobban közelíted az analóg világot, mint a "kerek" társával.
A hagyományos gépeknél valóban kellenek ilyen cserekerek bizonyos esetekben (jó sokszor számolgattam ilyeneket is), de itt is csak sajnos közelítő megoldást ad, és ott nincs más lehetőség, csak a mechanikus áttétel.

Miki2

Ezért írtam, amit olvashattál.
Balga módon azt gondoltam,hogy egyszer talán másnak is igaza lehet.
Azt gondoltam, a leírtakból kiderült, hogy mindegy milyen módon mechanikusan, vagy elektromosan, ezt az áttételt bele kell vinni a rendszerbe.

000000000

Egy a lényeg: CNC-nél ez a "157-es gondolatot" a #3027-ben nem volt helyes, sikerült tisztázni.

xkbv3nx0d

húhú ez már tényleg sok, ilyen pi meg olyan fogszám... mindegy nekem csak menjen:)

viccet félretéve minden tanácsot meghallgatok, de roppant konok is vagyok és a költségkeret sem túl tágas, úgyhogy egyenlőre az olcsóbb, aztán ha lesz zsé akkor legfeljebb cserélgetünk alkatrészt, meg ha már tudunk magunknak gyártani ezt azt amazt akkor lehet könnyebb lesz géppel, mint most kis flexxel...

wcsxp0uxa

Annyit hozzátennék az "interpolátor elvi tévedés" részéhez ,hogy ez csak a polált tengelyre igaz.(és ezt is lehet kozmetikázni) Az a tengely amihez képest elvégezzük a műveletet ,az mindig pontos lesz (számítástechnikailag).

wcsxp0uxa

Mivel ez egy szakmai fórum ,kicsit csiszolom a szakmai önérzetemet . Ebbe az indoklásba butaság volt belekeverni az interpolációt . Itt csupán adatbeviteli ,illetve mechanikai pontatlanságok vannak .Már csak azért is mert az interpolációnál a pontatlanságot a két tengely elmozdulásának az aránya határozza meg , az alul meghatározott maximális értékben. Ebben az esetben a lépésszámmal egyenesen aránylik a tévedés mértéke ,illetve 1 db tengely van csupán .

xr54ua7n2

Segítséget kérnék, ha valaki felismeri ezen léptetőmotorokat és van adatlapja ,akkor ossza meg velem. Előre is köszönöm!

http://kepfeltoltes.hu/view/110904/20030602l_ptet__001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

besirkyjh

Szia  

Na még egyszer .

Ha máshogy nem megy ird le hogy mik vannak ráirva és hogy hány vezeték jön ki belöle és milyenek a méretei .Esetleg honnan , miböl származik ?

besirkyjh

Szia  

Sajnos nekem ez sem segitett , nem ismerem igy öket .

Ha más nincs marad a mérés !

xr54ua7n2

Köszönöm a fáradozást.
Miért nem sikerült a linkelés? Használtam a kép funkciót.

s7manbs8

Azért, mert nem a kép url címét tetted bele, hanem a képet is magában foglaló weboldal címét, úgy kell belinkelni onnan, hogy rámész arra a képre, jobb gomb megjelenítés, majd a megjelenített kép címét teszed be az url cím helyére, persze olyan méretű képet tegyél fel oda, hogy 80x600 astól ne legyen nagyobb.

xr54ua7n2

http://kepfeltoltes.hu/110904/20030602l_ptet__001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Remélem most jó.

besirkyjh

Szia  

Tul sokat nem mond igy sem .
Az látszik rajta hogy 6 vezetékes valoszinü , igy használhatod unipoláris és bipoláris vezérlökhöz is .A többi csak találgatás lenne .
Megint irom : ha más nincs ki kel mérni .
Mire szeretnéd használni ( gondolom valami gravirozot szeretnél épiteni belölük .Mekkorát ? ) .

s7manbs8

Oldalról, elölről nincs kép róla, nekem van ilyesmi motorom, azt hiszem egy, alakra ilyen és ekkora, az olyan 1.5A, 4.5V körüli, talán 0.8-1Nm-es lehet.