Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezt a tesztemre írtad? Azaz a motorod akkor is úgy forog, és nem akadozva, döccenősen,  nehezebben, ha rövidre zárod a tekercseit?
(Használd a válasz menüt lehetőleg...)

wcsxp0uxa

Bocsánat!
igen a tesztre írtam.

000000000

Akkor valószínűleg a motorod tönkrement (legyengültek a mágnes pólusai, stb...), bár ez elég ritka, ha nem hajtod túl, azaz pl. nem forrósodik fel menetközben.

wcsxp0uxa

Én is azt hittem ,de nem .
Majdnem 100%-osnak éreztem utána,csak a forgási irány változott meg.

000000000

a segítségét kérném valakinek a 6 kivezetéses léptető motoron van 6 ér fekete-sárga-zöld-fekete fehér kék

000000000

a rajz szerint az A+

000000000

A+ fekete sárga   A- sárga zöld  B+ ....a két pólust összekötni [#conf][#conf]

3k74cecek

000000000

6 VEZETÉKES LÉPTETŐMOTOR BEKÖTÉSE

000000000

létezhet az hogy A+ fekete+ sárga A- zöld sárga tehát a sárgátketté választom és A+ és A- ba is bekötöm ( képletesen a színek)

s7manbs8

mi az a A+ A- meg B+ stb. ? valami bipoláris vezérlő kimenete ?
ha igen, akkor bekötheted úgy, hogy  

fekete-sárga = A+ A-

fekete-fehér = B+ B-

szerintem. mert a tekercs kötése olyan lehet, hogy

fekete a közös pontjuk és  

fekete-sárga, fekete-zöld az azonos ellenállás ha mérnéd

illetve a másik független tekercs meg
fekete-fehér, fekete-kék

000000000

Helló elektron PUL+ PUL- DIR+ DIR-  MSD 50 40.2 vezérlőre szeretném rákötni mérni sajnos én nem tudom de van rajzom a motorhoz hogy hogyan kössem csak furcsa hogy 1 színt két helyre bekössek [#conf][#csodalk]  --- és hogy áll a projekted??

xfg6v697j

hány vezetékes a motor.
mert ere a tipusra 4 6 és 8 vezetékest is be lkehet kötni.

Rabb Ferenc

A hat kivezetés lehet gyárilag közösített középkivezetésű unipoláris, vagy csillagba kötött ötfázisú motor. Az MSD viszont bipoláris vezérlő. Tehát így egyikkel sem házasíthatók.  

Ha unipoláris, és hozzáférhető a közösített középkivezetés, akkor az átköthető bipolárisra. Ha nem, akkor csak részben tudod kihasználni a lehetőségeit. Vagy csak egy-egy tekercset használsz, vagy a sorbakötötteket. (ki kell mérni, ki kinek a barátja) Egy kis segítség http://www.hobbycnc.hu/CNC/Motor/Uj/Motorok.htm" TARGET=_fnew>ennek az oldalnak az alján van.

Mi a motorod pontos típusa?

000000000

A motor típusa PK245-02A-C6 talán kétfázisú motor nagyon kicsi a vezérlő pedig MSD40/3.2