Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

És ha hűtöd, akkor nem bírja ?

s7manbs8

Na én most meg egy sima 220 V-os motorral szórakoztam itt pár napot, azt hittem ez megy a végtelenségig, de kiderült hogy nem nagyon tettem is rá 2 ventilátort mosóüzemű valami régifajta magyar automata mosógép motor és még ráadásul 220V-os, nem 230 nyilván, az is számít valamicskét gondolom.

Evodiron

Ha nincs rajta ventilátor, akkor az melegedni is fog. :)

me3ua0a6

Magyar automata mosógép motor? XD
Durván hangzik már ez is :D

s7manbs8

Mert, ja bocs amúgy jugoszláv gyártmány, csak magyar automatába volt. :) Mondjuk már az az ország sincs, utána jön az az ország, amibe volt ?

s7manbs8

Nem elég, ha rajta van, még forgatni is kell. :)

me3ua0a6

Simán :D Mi szépre használtad? Csak nem cnc/eszterga meghajtásra? :D

s7manbs8

Távcső tükör csiszoláshoz egy ilyen kis asztalra felszerelve forgó tengely.

s7manbs8

De egy 2 dimenziós x-y játékost lehet fölé szerkesztek majd, ami már cnc lesz.

2vkx6unz

Szia!
Meg tudod mondani valójában mekkora a vezérlő mérete, az Ebay-en 18x14x4cm de a 4 tengelyes meg csak 18x11x4 cm és ez pont egy vezérlőnyivel szélesebb. Valamelyik méret nem igaz...

me3ua0a6

3 tengelyes: 18*11*4cm.

me3ua0a6

Mi lehet a probléma a következő esetben:
Előszedtem pár léptetőmotort, (különböző márkájúak, különböző áramúak), amik vezérlő tesztelés közben azt produkálják, hogy 1000-es sebességnél szépen forognak, de 200-as sebességnél akadoznak, lépést vesztenek.(mm/min)
Ez mitől lehet?

s7manbs8

Biztos ott van rezonancia pontjuk aztán nem szeretik, főleg ha nem mikrolépésezel gondolom én.

me3ua0a6

Nagyon úgy tűnik. Egészlépés, de nem gondoltam volna, hogy ilyen... 0.85A-es motor, és 300mA-el hajtva, nem veszít lépést :( szomorú XD

s7manbs8

EMLÉKSZEM ÉN IS MENNYIRe ÖrÜLTEM MIKOr VALAMI VEZÉRLŐT ÖSSZEÉPÍTETTEM , AZTÁN MIKOR elkezdtem tesztelni bizonyos lassabb frekiknél piszkosul nem akart lépkedni normálisan, ha kap valami fix terhelést ami csillapít úgymond, akkor az segít sokat, de találkoztam olyan motorral is, ami akkor se volt jó, pedig vadonás új volt, aztán a mikrolépéssel azért az is ment gond nélkül olyan 1/8 már jó volt neki.