Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

hyn6ys8wt

Ilyen vezérlőt használ valaki? Van valami tapasztalat vele?
Csak 51dollár szállítással (11000ft)

http://kepfeltoltes.hu/101207/TB3-700_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

nmnrsytc

Szia !

A vaterán is találsz ilyet 14-16ezer körül.

me3ua0a6

Tesztelés alatt van pár darab, hobbycélra megfelelő, de lehetséges, hogy megkövetel némi átalakítást, (alkatrészcserét egy konkrét áramra, vagy pl 3V-os LPT-portra. )
Jópáran érdeklődnek utána nálam is, de nem mernek zsákbamacskát venni :( Emiatt azt tervezem, hogy leírását magyarosítom, illetve szervizelést tudok nyújtani, beüzemelést, beállítást, tesztelést, és csatlakozókat is adnék hozzá.
Pár megrendelésem már van rá, de idő hiányában lassan megy a dolog.
Vaterán is sok ilyent árulnak 15-23-ért, de semmit nem konyítanak hozzá.
Ugyanaz az IC, mint a H2-ben, ha jól tudom.

me3ua0a6

Időhiány = vizsgák kezdete.

me3ua0a6

Utóirat:
Kínai alaposság - gagyi kivitelben.
Ezt nem leszólásként mondom, hanem a sok kézzel ráhekkelt alkatrész miatt. Ára miatt viszont érdemes lehet ezzel elindulni.

hyn6ys8wt

Köszönöm a válaszokat, tegnap vettem én is egyet. Sajnos még két hét mire ideér...:-(

000000000

A Klavionál árult MSD vezérlők tökéletesek, soha semmi gondom nem volt velük. Ajánlom mindenkinek!

me3ua0a6

Ezt aláírom! Profi vezérlők! De egy tengely árából kijön talán egy 5 tengelyes kínai vezérlő. És egy hobbistának elindulásra ez az ár nagy  kincs.
A későbbiekben és profi gépre már én is profi vezérlőt ajánlok!

000000000

de msd van szetben is msd+léptecs lehet azon már meg éri gondolkodni mind épiteni![#vigyor]

me3ua0a6

Na de az mennyibe kerülhet? Nem találtam árat rá :(
Szerintem drágább mint 3db 500ft-s léptetőmotor és a 11000ft-s kínai vezérlő :D
Én véleményem, hogy egy hobbysta a léptecset bontja, vagy vate-rázza, és nem 1-2-3Nm-es motort vesz újonnan :D
Izlés dolga.

000000000

Azért egy "komolyabb" géphez kell az 1.5Nm-es léptecs.

000000000

szerintem ez nem ilyen egyszerü ha egy olyan gépet csinálsz amivel folyamatos probléma van azal nem tudsz még egy kisebb munkát sem meg valositani akor meg mi értelme a gépnek ha csak disznek van mert nem használhato célnak rendeltetés szerüen meg csak selejtet gyárt!

me3ua0a6

Fúú, ezt most nem értem miről szól... A lépésvesztésre gondolsz?

me3ua0a6

Én álláspontom:
Én inkább hobbystának, és kezdőnek vallom magamat és nem igazi CNC-snek. Nálam ez a határvonal kb a trapézorsó, alu-váz és a lin-csúszkáknál van valahol. Egy nagy menetemelkedésű-acálvázas lin sines/csapágyas gépre természetesen xNm-es motor és profi vezérlő dukál. Ez így ok.
Viszont jelenleg készülő gépemen is DLaci 500ft-s motorjai lesznek. a gép kb 10-20ezer ft-ból kijött, szerinted ez megér egy 60ezer ft-s vezérlőt? :D Na itt én is elvigyorodtam :D
Nálam ez a hobby kategória  :)

000000000

az msd is hobby kategoria csak jol megvan oldva bene minden rövidzár motor áram pihentetés!
ez sokad dob a mércén nics motor pihentetésnél nagy áram fogyasztás ami höt fejlesztene a motron vés a rövidzár védelem pl ha rossz bekötöt steper nem küldi el más világra a vezérlöt!
bontot motorok jön a sok kérdés hogy kell bekötni és mér füstöl is a olcso vezérlö mert ép nincs bene rövidzár védelem csak áram figyelés ami nem védi meg a vezérlö ict a füstöl!
A profi kategoriára az iparban kezdödik nem 10..100E kategoria hanem sajnos 10..100 millio indulnak!