Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

Evodiron

Egy picit többel is! [#awink] Még várok pár tippet, aztán elárulom.  
Amúgy kinek mennyi volt a max üresjárati fordulatszáma amit lépteccsel elért? (1/min-ben megadva, bármilyen lépteccsel)

jv7pu3a5p

42lépés/fordulat és kicsi. Ennyi, ezért lehet tekerni mint az őrült.  
Erre azért ne alapozz... :)

D.Laci

TurboCnc -fázis vezérléssel ~28000f/min :)

Evodiron

Persze, ezzel nem sok mindent lehet csinálni, de legalább teker "ezerrel". :D Ja, meg fél perc alatt felforrósodik. Annyira nem is gyenge, a tengelyt elég nehéz lefogni. Ami a CD-meghajtóban volt, az fele olyan fordulatot tudott csak mint a floppy-s és azt még alacsony fordulaton is lefogtam. (Pedig méretre egyformák, igaz a cd-snek kétszer olyan hosszú az orsólya.)

000000000

szia!
lényeg hogy ne legyen lépés tévesztés akár milyen gyorsan is akarod hajtani az elsödleges szempont a lépési megbizhatoság leginkább ere van szükség a cnc meghajtásra aztán lehet kalkulálni a sebbeségel is!
a pwm fekvencia inkább a motor tulajdonságaita van elen konpenzálva az az áram...induktivitás...ohmikus tényezök vanak vele ki konpenzálva hogy minék kisebb legyen a befektetet eletromos energia vesztesége a motorokba!
Ezért más is egy vezérlésnél egy szoftweres pwm vagy egy hadveres !

Evodiron

Bipoláris moci, step/dir vezérlés. De közel jársz. :D

D.Laci

Ezt én értem el a TC-vel. Unipolárisan...

Evodiron

Jah, bocs, azt hittem ez a tipp lett volna. :D Most már látom, hogy amire válaszoltál az az egyéni rekord kérdésem volt.

Evodiron

Azt mekkora motorral érted el?

D.Laci

Ha jól emlékszem "Robotron SPA 52/60-5682 -5681"

s7manbs8

Nem sok az egy kicsit ? Egy nullával ott több van, az f milyen mértékegység ?

Evodiron

Az nem annyira kicsi motor. Nem semmi sebesség volt akkor ahhoz a mocihoz. :)

s7manbs8

Lehet egy szervót is hozzákötött és ha már nem bírta az rásegített. :)

Evodiron

Lehet. :D Mondjuk nem írta, hogy hány voltos vezérlővel nyomatta. :D

000000000

Szia!
Légyszives linkeld már be azt a vezérlőt , mert sehol se találom a vaterán.
Köszi