Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

keri

Jaj, tudod hogy nem úgy értettem. Csak mittudomén kell bele trafó, vagy nem step/dir és kell egy illesztő, de mint leírtad ezt mind tudja. Ha fórumtársunk nem tart rá igényt (mivel neki ajánlottad fel) akkor megveszem.

keri

Ja látom is lemondta :)
Mikor jössz Pest közelébe?

svejk

Mostanában nem hiszem...
szerintem Székesfehérvár a nyerő.

svejk

Én szoktam...
Arra figyelj hogy a dióda diszipációja hozzáadódik a FET disszipációjához.
Ha van source köri áramfigyelés akkor állítólag nem igazán korrekt megoldás.

svejk

Mennyit kérsz értük?

69sevc9a5

Darabja 15000,de a kettő együtt 25000.De most megyek vidékre és nem leszek netközelben,csak vasárnap.

Evodiron

Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy az L297-es leírásában található phase chopping és inhibit chopping lehetőségek közül miért lassabb a phase chopping? Valamint a tápegységen keresztül a tekercs energiájának levezetése nem káros a tápegységre?
(phase chopping esetén a H-bridge-hez elég lenne a FET diódáját használni, nem kellene külön dióda)

svejk

Ab ovo - milyen FET-ek lesznek és hogy hajtod meg őket?

Evodiron

IRLZ34N, L297 és a megfelelő logikai kapuk hajtanák.

Evodiron

http://www.kepfeltoltes.hu/100814/H-bridge_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Az 5-ös helyén lenne a figyelő ellenállás.

svejk

A kérdésem lehet rosszul tettem fel, milyen FET ek lesznek? P+N csatorna, vagy N csatornásak Meghajtó IC-vel?
Ugye az L297 kimenete nem erre lett kitalálva.
Egyébként a FET belső parazita diódáira általában szoktak számolni, főleg a Z sorozatnál melynél -szerintem- ez kimondottan tervezett paraméterű.

Evodiron

Írtam az elötte lévő hozzáaszólásban, hogy IRLZ34N FET lenne amit használnék. Az L297-es kimenete menne a logikai kapura arra pedig a fet gate-je csatlakozna. A fet adatlapján az van, hogy "logic-level gate drive", az nem azt jelenti, hogy 5V-ot kap és nyit?
"Egyébként a FET belső parazita diódáira általában szoktak számolni" --> mit szoktak számolni?

Amúgy van olyan kontroller (mint az L297-es) ami tud mikrosteppet? (Amiben nincs meghajtó fokozat, csak a vezérlés)  

svejk

És a felső oldali FET-ek?
Számolnak rá hogy ott van a dióda, tehát nem raknak még pluszba mellé, csak ha nagyon precizek akarnak lenni és ki van hegyezve a disszipáció.

Evodiron

ööö felső oldali? Mindegyik FET IRLZ34N lenne. Vagy az nem lehet?  

Evodiron

Amúgy egy 5-6A-os vezérlőt szeretnék csinálni, 45-50V esetleg 70-90V közöttti fesz.-szel azért kérdezek itt mindenfélét. :)